Rulourile de primăvară cu legume reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de rulouri de primăvară cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase rulouri de primăvară cu legume, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Rulouri de primăvară cu legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de rulouri de primăvară cu legume, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire - 30 minute
Timp de preparare - 40 minute
Timp total - o oră și 10 minute
Porții - 8 persoane
Ingrediente – Rulouri de primăvară cu legume
Ingrediente pentru rulourile de primăvară
- 180 g tăiței de orez
- ulei
- 2 căței de usturoi
- o ceapă roșie
- un ardei iute verde
- un morcov
- o varză crudă
- o ceapă verde
- sos de soia
- sos de stridii (opțional)
- piper alb măcinat
- zahăr granulat
- sare
- 4 linguri de apă
- 3 linguri de făină
- un pachet de foi de orez sau de foi subțiri de plăcintă
Ingrediente pentru servire
- sos dulce-acrișor
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 rulouri de primăvară. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite
Mod de preparare - Rulouri de primăvară cu legume
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol cu apă fierbinte, în care vom adăuga 180 de grame de tăiței de orez, pe care îi vom lăsa la înmuiat, timp de aproximativ 10-15 minute. Cu ajutorul unei furculițe, îi vom presa ușor, pentru a pătrunde
mai bine în apă.Pasul 2. După acest interval de timp, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, pe care vom așeza o sită, pentru a strecura tăițeii de orez. Apoi aceștia se vor transfera pe un tocător, pentru a-I tăia cu ajutorul unui cuțit, în fâșii de aproximativ 5 centimetri.
Pasul 3. Apoi vom pune o tigaie de dimensiuni potrivite pe aragaz, la foc mediu, în care vom adăuga o lingură și jumătate de ulei, peste care vom
Pasul 4. Abia apoi vom adăuga și un ardei iute verde, tăiat mărunt de tot și continuăm să amestecăm, până când se vor mai căli.
Pasul 5. Imediat apoi, vom turna și o linguriță de sos de soia, o linguriță de sos de stridii (opțional), o linguriță de piper alb măcinat, o linguriță de zahăr granulat, o linguriță de sare și amestecăm totul, timp de un minut, moment în care vom adăuga și tăițeii noștri de orez și revenim la amestecat.
Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
Pasul 6. Este nevoie să adăugăm în tigaia noastră și o lingură de apă, în care am adăugat o linguriță de făină, în prealabil și ne întoarcem la amestecat. Întreaga compoziție se lasă apoi la răcit, până va ajunge la temperatura camerei.
Pasul 7. Între timp, într-un bol de dimensiuni mici, vom adăuga 2 linguri de făină și 3 linguri de apă, conținut ce se va amesteca cu ajutorul unei linguri.
Pasul 8. Mai departe, vom avea nevoie de un pachet de foi de orez sau un pachet de foi subțiri de plăcintă. Așadar, vom lua o foaie de orez (sau de plăcintă) și o vom așeza pe un tocător, în formă de romb, iar cu ajutorul unei furculițe, vom lua umplutură de legume și o vom așeza într-un colț al rombului, colț pe care îl vom aduce peste umplutura noastră de legume, apoi vom aduce peste, partea din dreapta formei de rob, apoi cea din stânga, rulăm puțin, iar apoi îndoim partea din stânga și din dreapta, pe care le vom unge cu amestecul de apă și făină pe care tocmai ce l-am preparat și înaintăm cu rulatul. Procesul se va repeta și pentru celelalte rulouri de primăvară, până când vom termina umplutura de legume.
Pasul 9. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom pune o baie de ulei și vom aștepta să se încingă, la foc mediu spre mare. Apoi vom așeza, rând pe rând, rulourile noastre de primăvară, pe care le vom mai întoarce din când în când. Se gătesc timp de aproximativ 10 minute, până devin aurii.
Pasul 10. Apoi rulourile se vor lua din tigaie cu ajutorul unei spatule și se vor așeza pe o farfurie, alături de un sos dulce-acrișor, iar rețeta este gata!
Rulourile de primăvară cu legume sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși