Tortul Bundt reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort Bundt. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort Bundt, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de tort Bundt
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort Bundt, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – o oră și 5 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 18 bucăți
Ingrediente – tort Bundt
Ingrediente pentru tort
- 360 g făină
- sare
- bicarbonat de sodiu
- 230 g unt (la temperatura camerei)
- 430 g zahăr granulat
- 6 ouă întregi (la temperatura camerei)
- 230 g smântână
- o esență de vanilie
- puțin unt și puțină făină (pentru tavă)
Ingrediente pentru glazura de vanilie
- 250 g zahăr pudră
- 50 ml lapte
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- 100 g fulgi de migdale
- câteva felii de piersică (opțional)
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Panna cotta cu mango. Un desert clasic italian, cremos și cu un gust răcoritor!
Mod de preparare - tort Bundt
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a ne ocupa de prepararea aluatului nostru de unt. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom pune o sită și vom adăuga 360 de grame de făină, o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Toate acestea se vor cerne și le vom amesteca cu ajutorul unui tel, pentru ca toate ingredientele să se combine, apoi bolul se lasă deoparte.
Pasul 2. În bolul de mixer, vom adăuga acum 230 de grame de unt (la temperatura camerei), 430 de grame de zahăr granulat și le vom mixa până când va deveni ușor și pufos.
Pasul 3. În acest timp, într-un bol de dimensiuni mici, vom sparge 6 ouă întregi (la temperatura camerei). Apoi vom opri și mixerul, iar cu ajutorul unei spatule, vom răzui marginile bolului, pentru a aduce compoziția în mijloc. Pentru a adăuga ouăle, pe rând, nivelul mixerului nu mai fi nici scăzut, dar nici ridicat, ci mediu.
Pasul 4. Peste acest amestec din bolul de mixer, vom adăuga amestecul de făină și vom continua să mixăm, până când se vor omogeniza uniform, împreună. Până se combină acestea, mixerul se va potrivi la nivel mic, iar când sunt aproape omogene, vom adăuga și 230 de grame de smântână, alături de o esență de vanilie. Mixăm tot la nivel mic, până se combină totul, iar apoi vom amesteca cu ajutorul unei spatule, pentru a termina amestecul.
Citește și: Rețetă de Backlava. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru orice sărbătoare!
Pasul 5. A venit momentul să pregătim tava pentru desertul nostru. Așadar, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, specială pentru acest tort, care se numește chiar Bundt. Vom unge cu puțin unt tava, peste care vom presăra puțină făină, pe toată suprafața acesteia. După ce ne-am ocupat de acest aspect, vom turna toată compoziția noastră, în tavă, iar la final, cu ajutorul unei spatule, vom netezi suprafața acesteia, pentru a fi mult mai uniformă. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 160 de grade Celsius, timp de o oră și 10 minute.
Pasul 6. După acest interval de timp, tava se va scoate și se va lăsa timp de aproximativ 5 minute, la răcit, iar apoi vom pune un grătar sau o farfurie de dimensiuni mai mari, peste aceasta, astfel încât, după cele 5 minute de așteptat, să răsturnăm tortul nostru Bundt.
Pasul 7. Cât timp vom aștepta ca acesta să se răcească, ne vom ocupa de glazura noastră delicioasă de vanilie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, peste care vom așeza o sită și vom adăuga 250 de grame de zahăr pudră, pe care o vom cerne, pentru ca mai apoi să îndepărtăm sita de pe bol. Peste acesta vom turna și 50 de mililitri de lapte și o esență de vanilie, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel.
Pasul 8. Toată glazura se va turna deasupra tortului nostru Bundt, astfel încât se va prelinge frumos pe toată suprafața acestuia. Deasupra presărăm 100 de grame de fulgi de migdale și câteva felii de piersică (opțional), iar rețeta este gata!
Tortul Bundt este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de negresă, cunoscută ca brownie de ciocolată. Veți iubi aroma și textura acestui desert!