Rețetă de somon cu legume. Când nu aveți timp și idei, poate fi un preparat rapid, echilibrat și delicios!


Somonul cu legume reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  somon cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos somon cu legume, preparat exact pe gustul vostru.

  

 

Rețetă de  somon cu legume

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  somon cu legume, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră și 10 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – somon cu legume

Ingrediente pentru somon

  • un sfert de cană de sos de soia
  • 2 lingurițe de făină
  • 3 linguri de oțet
  • o linguriță de paprica
  • 4 bucăți de file de somon

Ingrediente pentru sosul alb de cremă de unt cu usturoi

  • ulei
  • o ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • o jumătate de cană de vin alb
  • 2 cuburi de unt (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de smântână lichidă
  • zeama de la o lămâie
  • o lingură de mărar
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru   garnitură

  • 20 de bucăți de varză de Bruxelles
  • 20 de morcovi mici (baby carrots)
  • conopidă
  • broccoli
  • praf de usturoi
  • piper negru măcinat
  • ulei de măsline
  • câteva felii de lămâie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

somon cu legume

Rețetă de somon cu legume

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon. Un preparat din bucătăria chinezească pe gustul tuturor!

Mod de preparare - somon cu legume

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga un sfert de cană de sos de soia și 2 lingurițe de făină. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca bine cele două ingrediente, până când făina se va dizolva complet. Apoi vom adăuga și 3 linguri de oțet, o linguriță de paprica și continuăm să amestecăm.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de 4 bucăți de file de somon. Le vom lua rând pe rând și le vom da prin sosul obținut anterior. Atenție însă! Bucățile de somon trebuie să fie date pe toate părțile cu acest sos. După ce am trecut fiecare bucată de somn prin sos, le vom pune pe toate în bol și le vom lăsa la pătruns, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Pasul 3.  Între timp, ne vom ocupa și de prepararea legumelor noastre. Puteți folosi orice legume doriți (după preferințe), însă astăzi vom avea nevoie de varză de Bruxelles, conopidă, baby carrots și broccoli. Așadar, vom avea nevoie de aproximativ 20 de bucăți de varză de Bruxelles, pe care le vom tăia în două și le vom adăuga într-o tavă de dimensiuni potrivite. Alături de aceasta vom adăuga aproximativ 20 de morcovi mici( baby carrots), cu câteva bucățele de conopidă și broccoli (după preferințe). Peste toate acestea vor presăra o linguriță de praf de usturoi, o linguriță de piper negru măcinat și 2-3 linguri de ulei de măsline. Amestecăm bine, iar deasupra acestora, vom adăuga și bucățile de file de somon, care se vor stropi cu sosul în care l-am marinat anterior. Tava se va introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius.

cea mai buna reteta de somon cu legume

Rețetă de somon cu legume

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Nuci umplute cu cremă de caramel, după rețeta bunicii

Pasul 4.  În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului alb de cremă de unt cu usturoi. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz și adăugăm puțin ulei. Mai departe, vom tăia în cubulețe mici, o ceapă roșie, dar și 2 căței de usturoi, pe care le vom adăuga direct în tigaia noastră. La distanță de aproximativ 5 minute, vom adăuga și o jumătate de cană de vin alb și vom mai amesteca din când în când, până când va începe să clocotească și să se reducă din consistență. Imediat apoi, vom adăuga și 2 cuburi de unt (la temperatura camerei) și un sfert de cană de smântână lichidă. Cu ajutorul unei spatule, vom mai amesteca și așteptăm să se îngroașe. Adăugăm apoi și zeama de la o lămâie și o lingură de mărar tocat în prealabil. Spre final vom adăuga și sare și piper (după gust).

Pasul 5.  Acum că atât sosul nostru este gata, cât și somonul și legumele, le vom așeza pe o farfurie pentru a le servi. Luăm o bucată de somon și o așezăm pe o farfurie, iar lângă aceasta vom pune o bază de sos alb, peste care vom adăuga legumele noastre gustoase, alături de câteva felii de lămâie și este gata!

Somonul cu legume  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de somon cu legume

Rețetă de somon cu legume

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de Cheesecake La Viña, cunoscut sub denumirea ca cheesecake ars


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon. Un preparat din bucătăria chinezească pe gustul tuturor!

Invitație la Târgul de Carte Gaudeamus - Maria Crișan vă așteaptă să aflați povestea din spatele cărții sale pentru copii

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de Cheesecake La Viña, cunoscut sub denumirea ca cheesecake ars

Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă. Un desert spectaculos și simplu de făcut

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce reprezintă sărbătoarea de Crăciun
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri