Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon. Un preparat din bucătăria chinezească pe gustul tuturor!


Puiul și orezul Bourbon reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pui și orez Bourbon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui și orez Bourbon, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  pui și orez Bourbon  

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pui și orez Bourbon, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp total  – 20 minute

Porțîi  – 4 persoane

Ingrediente – pui și orez Bourbon  

Ingrediente pentru pui

  • o casoletă de 1,3 kilograme de mix de pui (aripi, pulpe inferioare, pulpe superioare dezosate)
  • amidon de porumb
  • ulei de măsline
  • o legătură de ceapă verde

Ingrediente pentru  sos

  • 8 căței de usturoi
  • 8 ml Bourbon
  • 80 ml sos de soia
  • 120 ml supă de pui
  • 70 g zahăr brun
  • praf de ceapă
  • ghimbir măcinat
  • fulgi de ardei

Ingrediente pentru orez

  • 200 ml apă
  • 100 g orez

Ingrediente pentru decor

  • ceapă verde
  • pătrunjel
  • ardei gras verde
  • lămâie

reteta de pui bourbon

Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă

Mod de preparare - pui și orez Bourbon  

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a toca puțin usturoi, mai exact 8 căței de usturoi, pe care ulterior îi vom pune într-un bol de dimensiuni mici.

Pasul 2.  Apoi ne vom ocupa și de carnea noastră de pui. Această rețetă se poate face atât cu piept de pui, cât și cu aripioare sau copane superioare sau inferioare. În rețeta de astăzi vom prepara aripioare și copane, prin urmare, vom avea nevoie de o casoletă de 1,3 kilograme de mix de pui, care cuprinde atât aripi (450 de grame), pulpe inferioare (400 de grame), cât și pulpe superioare dezosate (450 de grame). Le puteți achiziționa și separat, bineînțeles. Le vom scoate din casoletă, le vom spăla bine de tot și le vom pune pe toate într-un bol de dimensiuni mai mari. Deasupra, vom presăra amidon de porumb și le vom amesteca între ele, pentru a ajunge pe fiecare în parte, iar apoi bolul se lasă deoparte.

Pasul 3.  Acum ne vom ocupa de prepararea sosului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 8 mililitri de Bourbon, împreună cu 80 de mililitri de sos de soia, 120 de mililitri de supă de pui, 70 de grame de zahăr brun, o jumătate de linguriță de praf de ceapă, o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat, un sfert de linguriță de fulgi de ardei, iar cu ajutorul unei lingurițe vom amesteca toate ingredientele, până când zahărul se va dizolva.

Pasul 4.  Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga 2 linguri de ulei de măsline și așteptăm să se încingă. Abia atunci vom adăuga, cu ajutorul unui clește, bucățile de pui, rând pe rând. Ne dorim ca puiul să se caramelizeze și să devină crocant. Când observăm că a început să se rumenească pe o parte, îl vom întoarce, iar când devine auriu, îl transferăm într-un bol.

cea mai simpla reteta de pui bourbon

Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți

Pasul 5.  În aceeași tigaie și în același ulei, vom adăuga și usturoiul tăiat mărunt și-l vom găti aproximativ 1 minut. Pentru că nu ne dorim să se ardă, vom amesteca din când în când. După acest minut, vom adăuga și sosul nostru delicios, amestecăm și reducem focul la minim. Atunci când a început să clocotească, vom adăuga și puiul și continuăm să gătim la foc mic, până când sosul începe să se îngroașe și să se reducă.

Pasul 6.  În acest timp, vom tăia o legătură de ceapă verde, în cubulețe mici și adăugăm majoritatea cantității în tigaie, dar mai păstrăm și pentru final, să ornăm preparatul nostru delicios.

Pasul 7.  Acum ne vom ocupa și de prepararea orezului nostru. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 200 de mililitri de apă, alături de 100 de grame de orez. Se gătește la  foc mediu și se aduce la fierbere, până dă în clocot. Abia atunci vom reduce focul  la   mediu spre mic și acoperim cu un capac. Se gătește timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi focul se oprește, iar orezul se lasă să se răcească timp de 10 minute.

Pasul 8.  Acum că atât puiul nostru Bourbon, cât și orezul sunt gata, le putem lua de pe foc și putem asambla farfuria noastră. Așezăm orezul, peste care putem turna sosul de la bucățile de pui, iar deasupra așezăm și aripioarele și copanele. Preparatul se ornează cu câteva cubulețe de ceapă verde, pătrunjel, ardei gras verde și câteva felii de lămâie și este gata!

Puiul și orezul Bourbon  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de orez

Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!


Abonează-te pe

Citește și:

“E o provocare minunată.” Crina Matei, primele dezvăluiri după ce a decis să adopte în secret o fetiță

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de Negresă cu caramel. Bună de savurat cu cei dragi!

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele. Secretul italiencelor, pentru paste cu un gust excepțional

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri