Tortul cu fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort cu fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu fructe de pădure, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort cu fructe de pădure
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort cu fructe de pădure, absolut delicios, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp de răcire – 4 ore
Timp total – 5 ore
Porții – 8 felii
Ingrediente – Tort cu fructe de pădure
Ingrediente pentru blat
- puțin unt și puțină făină (pentru tavă)
- 420 g făină
- un plic de praf de copt
- sare
- 230 g unt (la temperatura camerei)
- 400 g zahăr granulat
- 4 ouă întregi
- o esență de vanilie
- 240 ml lapte
- 50 ml ulei
Ingrediente pentru umplutura de fructe
- gem de fructe de pădure
- apă
- 230 g căpșune
- 170 g zmeură
- 170 g afine
- o lămâie
Ingrediente pentru glazură
- 460 g brânză mascarpone (la temperatura camerei)
- 230 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 360 g zahăr pudră
- 480 ml smântână lichidă
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- afine
- merișoare
- căpșune
- zmeură
- mure
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de tort Bundt. Acoperit cu o glazură simplă de vanilie și fulgi de migdale!
Mod de preparare - Tort cu fructe de pădure
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Acum vom lua 2 tăvi rotunde pentru tort, pe care le vom unge cu puțin unt, chiar și pe margini, apoi așezăm o hârtie de copt doar pe fundul tăvilor și presărăm făină pe partea laterală a acestora.
Pasul 2. Acum ne vom ocupa de aluatul nostru pentru tort. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom așeza o sită, iar deasupra vom adăuga 420 de grame de făină, 2 lingurițe de praf de copt și o linguriță de sare. Toate ingredientele se vor cerne, iar sita se va lăsa deoparte și continuăm să amestecăm cu telul.
Pasul 3. În bolul de mixer, vom adăuga 230 de grame de unt (la temperatura camerei) și începem să-l mixăm încet. Între timp, adăugăm și 400 de grame de zahăr granulat, pe care-l vom amesteca la nivel mediu, timp de aproximativ 5 minute, pentru a deveni pufos.
Pasul 4. Într-un bol de dimensiuni mici, spargem 4 ouă întregi. După cele 5 minute, vom opri mixerul, pentru a răzui marginile bolului de mixer și a aduce compoziția în mijloc, iar apoi revenim la mixat. Atunci când untul și zahărul se vor amesteca bine, vom adăuga și cele 4 ouă, rând pe rând, continuând să mixăm. Imediat apoi, vom adăuga și o esență de vanilie.
Pasul 5. Acum a venit timpul să încorporăm cele două compoziții, lichide și uscate, astfel încât, în bolul de mixer vom adăuga un sfert de cană din compoziția de făină, apoi 120 de mililitri de lapte, 50 de mililitri de ulei, apoi încă un sfert de cană de făină, alte 120 de mililitri de lapte și în final, restul de făină. Toate aceste ingrediente se amestecă până când se vor combina uniform. Amestecul se va încorpora ulterior, cu ajutorul unei spatule.
Citește și: Rețetă de Backlava. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru orice sărbătoare!
Pasul 6. Compoziția se împarte în cele două tăvi pe care le-am pregătit, cu ajutorul unei spatule vom uniformiza aluatul din tăvi, apoi se vor introduce la cuptor, pe grătarul din mijloc, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute.
Pasul 7. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii noastre pentru tort. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom pune un sfert de cană de gem de fructe de pădure, două linguri de apă, amestecăm puțin și introducem la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ jumătate de minut. În acest timp, vom tăia 230 de grame de căpșune, în felii subțiri, pe care le vom adăuga într-un bol, alături de 170 de grame de zmeură și 170 de grame de afine. Vom rade și coaja de la o lămâie și o vom stoarce de zeamă, direct în bol și îl lăsăm deoparte.
Pasul 8. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de glazură. Așadar, în bolul de mixer vom adăuga 460 de grame de brânză mascarpone (la temperatura camerei), 230 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei) și mixăm, până obținem o cremă netedă. Apoi adăugăm treptat și 360 de grame de zahăr pudră și continuăm să amestecăm până se vor încorpora toate.
Pasul 9. Apoi vom avea nevoie de un alt bol de mixer, pentru a prepara frișca. Așadar, vom adăuga 480 de mililitri de smântână lichidă, o esență de vanilie și mixăm până vom obține o consistență mai rigidă. Vom amesteca ambele conținuturi din boluri, cel cu frișcă și cel cu cremă de mascarpone, cu ajutorul unei spatule.
Pasul 10. A venit timpul să trecem la asamblarea tortului, după ce am scos și blatul de la cuptor. Așezăm pe o farfurie de dimensiuni mari, un blat de tort, pe care îl vom unge cu o jumătate din compoziția de gem de fructe de pădure, cu ajutorul unei spatule, peste care vom pune jumătate din cantitatea de glazură, pe care de asemenea o vom uniformiza cu o spatulă și vom adăuga jumătate din cantitatea de fructe preparată. Apoi va urma exact aceiași pași și pentru următorul strat de blat. La final, tortul cu fructe de pădure se poate orna cu diverse fructe (după preferințe), printre care se află și afine, merișoare, căpșune, zmeură și mure și este gata!
Tortul cu fructe de pădure este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de negresă, cunoscută ca brownie de ciocolată. Veți iubi aroma și textura acestui desert!