Clătitele americane reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite americane. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite americane, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de clătite americane
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite americane, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 5 minute
Timp de preparare – 5 minute
Timp total – 10 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – clătite americane
Ingrediente pentru cl ătite
- 160 g făină
- o linguriță de sare
- 2 linguri de zahăr granulat
- o lingură de praf de copt
- 250 ml lapte bătut
- o esență de vanilie
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- 60 g unt
- unt în plus (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru umplutură
- dulceață de vișine (după preferințe)
Ingrediente pentru decor
- câteva vișine (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 clătite americane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși
Mod de preparare - clătite americane
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită și vom adăuga 160 de grame de făină, o linguriță
de sare, 2 linguri de zahăr granulat și o lingură de praf de copt. Toate aceste ingrediente se cern și se amestecă cu ajutorul unui tel, iar apoi bolul se lasă deoparte.Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni mici, vom adăuga 250 de mililitri de lapte bătut, o esență de vanilie, conținut ce se va pune la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ un minut. Apoi vom adăuga în acest bol și un ou
Citește și: Rețetă de tort Bundt. Acoperit cu o glazură simplă de vanilie și fulgi de migdale!
Pasul 3. În acest timp, vom porni și focul la nivel mic, pe care vom pune o tigaie pentru a se încălzi pentru prepararea clătitelor noastre.
Pasul 4. Acum a venit momentul să turnăm amestecul lichid, peste cel uscat din bolul de dimensiuni mai mari, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente, până când se vor combina așa cum ne dorim.
Pasul 5. Apoi în tigaia încălzită, vom pune o linguriță de unt (la temperatura camerei), pentru a o unge, înainte de a pregăti delicioasele noastre clătite. Imediat ce untul s-a topit, vom lua cu ajutorul unei cupe sau a unei ceșcuțe mai mici, compoziție de aluat, pe care o vom așeza în tigaie. În momentul în care au început să se formeze bule deasupra, vom știi că partea de dedesubt este gata și o întoarcem. Același proces se va repeta, până când vom rămâne fără aluat. Atenție însă! Înainte de a prepara fiecare clătită în parte, vom pune puțin unt în tigaie.
Citește și: Panna cotta cu mango. Un desert clasic italian, cremos și cu un gust răcoritor!
Pasul 6. Acum că toate clătitele noastre sunt gata, ne vom ocupa de asamblarea desertului nostru delicios. Pe o farfurie vom așeza o clătită americană, pe care o vom unge cu dulceață de vișine (după preferințe), apoi vom adăuga o altă clătită, pe care de asemenea o vom unge cu dulceață de vișine și tot așa, până când toate cele 5 clătite vor fi unse cu dulceață. Deasupra putem așeza (opțional) câteva vișine, iar rețeta este gata!
Clătitele americane sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!