Iata care sunt cele mai sanatoase tipuri de branza!

Iata care sunt cele mai sanatoase tipuri de branza!
Iata care sunt cele mai sanatoase tipuri de branza!

In general, branzeturile sunt grase, unele au si peste 40g-50g grasime.

Din cauza densitatii calorice mari, trebuie mancate cu moderatie, in niciun caz un calup o data. Trebuie sa faca parte constant din dieta, o feliuta, doua pe zi fiind suficiente.

Chiar daca contin multa grasime, branzeturile au in compozitie si ceea ce se cheama acizi linoleici conjugati (CLA), care actioneaza asupra metabolismului lipidelor, redistribuind grasimea si ajutandu-ne sa nu neingrasam.

Iata care sunt printre cele mai sanatoase tipuri de branza:

Pecorino Romano -  Este o branza tare, cu forma rotunda, maturata cel putin 6 luni, produsa 100% din lapte de oaie.

Aceasta branza italiana este bogata in CLA si poate scadea riscul de obezitate, diabet, cancer si inflamatie, potrivit unui studiu italian de cinci ani.

Urda -  Un sortiment foarte bogat in calciu si totodata dietetic datorita continutului mic de grasimi. Este folositoare in curele de slabire: 2-3 felii iti satisfac pofta, mentin satietatea si nu ingrasa; in schimb, inlocuiesc tesutul adipos cu masa musculara.

Calorii/100 gr.: 110

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Branza de vaci -  Este una din cele mai sanatoase pentru ca nu are multa sare si nici grasimi, mai ales daca alegi una dietetica. O poti prepara dupa bunul plac, fiind ideala in combinatie cu fructe proaspete, la micul dejun sau pe post de gustare.

Calorii/100gr.: 115

Branza cheddar- Acest tip de branza se spune ca previne cariile dentare daca o consumi dupa masa. Calciul si fosforul ajuta la neutralizarea acidului produs de bacteriile din gura si mentin dintii sanatosi. Este bogata in calciu (760 mg./100 gr.), iar sare contine cu moderatie. Calorii/100gr.: 395

Parmezan- Multi adora parmezanul ras presarat in salate sau la asezonarea unor mancaruri.

Bogat in calciu si zinc, are insa multe calorii, asa ca se foloseste in cantitati mici, doar pentru aroma. Calorii/100 gr.: 460

Branza feta- Cea mai cunoscuta branza greceasca, feta este obtinuta din lapte de capra sau oaie si e benefica organismului, in ciuda continutului considerabil de grasimi (30-60%). Preparata in saramura sau marinata in tot felul de ierburi aromatice, o poti folosi la salate sau sandviciuri delicioase, alaturi de masline, rosii, ardei, rondele de ceapa.

Calorii/100 gr.: 270

Branza cu mucegai- Mai exista o categorie de branzeturi foarte bune, care nu sunt foarte cunoscute in Romania. Este vorba despre cele cu mucegaiuri, ce au o calitate excelenta: sunt o sursa de vitamina B12, care nu se gaseste in orice aliment si lupta impotriva anemiei, aceasta vitamina fiind necesara pentru buna functionare a celulei nervoase.
Nu curatati mucegaiul de pe aceste branzeturi, insa oferiti-le cu precautie copiilor (doar cate putin) si nu de la varste foarte fragede.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Iuliana Tudor a dezvăluit că nu crede în terapeuți! Vedeta preferă, în schimb, interacțiunea cu un duhovnic: „Cred că poți găsi răspunsuri chiar fără să faci o spovedanie în sensul propriu.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies