Sursă de fericire și vitalitate: 7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea

alimente care iti schimba starea de spirit
7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea

Exista anumite alimente pe care le puteți consuma pentru o stare de spirit mai bună. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumați mai des, pentru a vă asigura că veți avea o stare de spirit mai bună.

 

1. Cele verzi cu frunze întunecate

Broccoli, kale, spanac, verdeață și multe altele sunt legume verzi cu frunze închise. Mulți nutrienți vitali sunt prezenți în aceste alimente.

Printre aceștia se numără fibrele, care ajută la stabilizarea zahărului din sânge, vitaminele B, care îmbunătățesc funcția creierului și fierul. Cercetările arată că deficitul de fier poate afecta dispoziția, starea de spirit și modul în care funcționează neurotransmițătorii. Pentru a produce energie, fierul și vitaminele B sunt necesare.

Citește și: 4 metode prin care poți să ai obiceiurile elegante. Secretele pe care orice femeie trebuie să le știe!

alimente pentru o stare mai buna
7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 metode prin care poți să îți menții inima sănătoasă. Obiceiurile zilnice vor face diferența!

2. Linte

Lintea, o fasole mică, dar puternică, oferă o cantitate mare de folat, o vitamină B necesară dezvoltării sistemului nervos. Deficiența de folat poate provoca depresie, conform studiilor. Lintea este bogată în acid folic și fibre, care ajută la reglarea zahărului din sânge.

În plus, lintea este o sursă bună de proteine, fier și vitamina B6. Acest nutrient ajută corpul să producă neurotransmițători, cum ar fi dopamina și serotonina, care vă pot îmbunătăți starea de spirit.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

alimente benefice pentru organism
7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]

3. Alimente fermentate

Există o legătură semnificativă între creierul nostru și sistemul nostru digestiv.

Surprinzător, intestinul produce aproximativ 95% din serotonină. Acest lucru arată cât de important este să ai o sănătate intestinală bună pentru a te simți bine. Probioticele pot reduce depresia, conform mai multor studii. O sursă excelentă de probiotice sunt alimentele fermentate, cum ar fi varza murată și iaurtul fără lactate. Aceste alimente sunt ușor de preparat și ajută la îmbunătățirea dispoziției și a sistemului imunitar.

alimente care ajuta bunastarea
7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]

4. Ciocolata

Nu numai că ciocolata te face să te simți bucuros, dar este și unul dintre cele mai bune alimente pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Include ingrediente puternice, cum ar fi feniletilamina, care stimulează endorfinele și anandamida, care este cunoscută și sub numele de „substanța chimică a beatitudinii”. Cercetările arată că ciocolata vă poate îmbunătăți atât starea de spirit, cât și abilitățile cognitive, iar cantitatea sa mare de antioxidanți, fier și magneziu vă poate ajuta să vă relaxați și să vă dormiți mai bine.

Conform Healthline, ciocolata este adesea prezentată ca un remediu pentru crampele menstruale, dar si simptome asociate cu menstruația: menstruații abundente, menstruații dureroase și sângerări neregulate, conform National Library of Medicine.

7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]

5. Migdale

Migdalele sunt o sursă excelentă de proteine, cum ar fi tirozina, care servește la producerea de neurotransmițători, precum și magneziu, fibre și vitamina E.

Vitamina E, un antioxidant, protejează creierul de daunele provocate de radicalii liberi. De asemenea, este asociată cu o memorie și o funcție mentală îmbunătățite. Migdalele sunt o modalitate grozavă de a le mânca ca gustare rapidă, le puteți amesteca cu fulgii de ovăz peste noapte, le puteți adăuga la smoothie-uri sau chiar puteți face propriul lapte de migdale acasă.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]

6. Somon

Somonul conține acizi grași omega-3, care sunt foarte antiinflamatorii. Aceste grăsimi sunt esențiale pentru dezvoltarea sistemului nervos și a creierului. Cercetările arată că consumul de omega-3 suplimentar poate ajuta la prevenirea depresiei. În plus, studiile arată că cei care mănâncă mai mult pește gras tind să aibă rate mai scăzute de anxietate și depresie. Somonul este bogat în vitamina D, vitamina B12 și omega-3. Folatul și vitamina B12 transformă aminoacizii în neurotransmitatori.

alimente care iti schimba starea
7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]

7. Fructe de pădure

Fructele de pădure promovează o circulație a sângelui mai bună în creier și reduc inflamația. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți, care ajută la combaterea daunelor oxidative și a inflamației. Stresul oxidativ poate inflama creierul, distruge neuronii și provoca formarea plăcii. Studiile arată niveluri crescute de inflamație și stres oxidativ în creierele persoanelor care suferă de depresie. Un tip de antioxidant care se găsește în fructe de pădure se numește flavonoide, care pot ajuta la repararea celulelor deteriorate și la reducerea inflamației. De asemenea, pot ajuta la anxietatea și depresia.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

5 metode prin care poți să îți menții inima sănătoasă. Obiceiurile zilnice vor face diferența!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies