5 metode prin care poți să îți menții inima sănătoasă. Obiceiurile zilnice vor face diferența!

sanatatea inimii
Sănătatea inimii

Află din acest articol cum îți poți menține inima sănătoasă, dar și la ce obiceiuri trebuie să recurgi pentru a avea un stil de viață echilibrat.

Sănătatea inimii este foarte importantă pentru fiecare din noi. Deși bolile cardiace pot fi genetice, problemele cu inima pot fi prevenite, apelând la un stil de viață sănătos. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt obiceiurile zilnice care îți vor menține inima sănătoasă cât mai mult timp.

1. Exercițiile fizice

Citește și: 8 beneficii pentru sănătate ale falafelului și efecte secundare

inima sanatoasa
Inima sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: 11 alimente antiîmbătrânire. Cum să îți menții pielea tânără cu ajutorul alimentației

Se știe că sportul aduce o mulțime de beneficii corpului nostru și trebuie introdus în rutina zilnică a fiecărui om. Exercițiile fizice nu doar că te vor menține în formă, ci și te vor ajuta să fii mai sănătos. Nu trebuie neapărat să mergi la sala de fitness, pentru a te asigura că îți menții inima sănătoasă, pentru că sunt o mulțime de alte activități fizice de care te poți bucura.

Spre exemplu, vei ține bolile cardiace la distanță dacă vei face cât mai mulți pași pe zi. Conform Healthline, yoga este o practică foarte benefică pentru inimă, deoarece te va ajuta să îți îmbunătățești echilibrul, flexibilitatea și puterea. De asemenea, este o activitate care îți va reduce stresul.

2. Alimentație sănătoasă

cum sa ai o inima sanatoasa
Cum să ai o inimă sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății noastre. Este imposibil ca un corp să fie sănătos, dacă îi vom da alimente procesate și nesănătoase. Conform National Library of Medicine, este recomandat ca pentru o inimă sănătoasă, să introduci în dietă alimente cu un conținut scăzut de grăsimi saturate, zaharuri adăugate și sare. Este recomandat să consumi cât mai multe legume și fructe, alimente bogate în fibre și carne din surse naturale.

Totuși, alege să mănânci carne slabă și pește, deoarece prea multă grăsime îți va afecta inima. Spre exemplu, dieta mediteraneană este foarte utilă pentru sănătatea inimii, deoarece are la bază preparate fără prea multă grăsime, cât mai multe legume și fructe, semințe și ulei de măsline. Alege să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline, cocos sau susan.

3. Prioritizează-ți somnul

Somnul este esențial pentru sănătate, în special pentru buna funcționare a inimii. În timp ce dormim, ritmul cardiac încetinește, iar tensiunea arterială scade. Există studii care demonstrează că oamenii care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte, au un risc mai ridicat să se confrunte cu un infarct. Indiferent de vârstă sau de stilul de viață, este important să îți prioritizezi somnul și să dormi în fiecare noapte minim 8 ore, pentru a te bucura de o viață mai sănătoasă.

De asemenea, atunci când ai dormit suficient, stresul de pe parcursul zilei va fi diminuat.

4. Meditația

sfaturi inima sanatoasa
Sfaturi inimă sănătoasă[Sursa foto: freepik]

În ultimii ani, tot mai mulți specialiști pun accentul pe meditație ca fiind un obicei extrem de sănătos. Deși este nevoie de practică pentru a înțelege exact cum funcționează acest concept, meditația poate fi practicată de oricine. În cele 20 de minute în care te relaxezi și încerci să îți găsești liniștea, creierul tău se relaxează.

Mai mult, meditația are beneficii și asupra inimii, fiindcă încetinește ritmul cardiac și scade tensiunea arterială. Este important să îți găsești un moment potrivit al zilei, un loc în care ai liniște, astfel încât să te poți bucura de câteva minute de relaxare și deconectare completă.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

5. Îngrijește-ți dantura

Deși poate pare că dantura nu are nicio legătură cu sănătatea inimii, trebuie să știm că diverse aspecte ce țin de corpul nostru, sunt interconectate între ele. Conform medicilor, Sănătatea precară a dintilor și a gingiilor este legată de bolile de inimă. Așadar, este important nu doar să te speli pe dinți de minim două ori pe zi, dar și să apelezi la periaje profesionale, măcar de două ori pe an.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Alimente care te balonează. Cum să previi senzația de balonare

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Virginia condamnă comportamentul lui Gagea față de Alexandra: „O ți langa în continuu că ești tu frustrat.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies