Curățenia de primăvară fără efort: Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă

curatenie de primavara
Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă

Ordinea și curățenia nu se vor termina niciodată. Însă știați cum să aplicați câteva trucuri pentru o casă strălucitoare?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre trucurile pe care le puteți utiliza pentru a curăța anumite zone din casă.

 

1. Spălați ferestrele ca un profesionist

Ar putea părea copleșitor să speli atât geamurile interioare, cât și cele exterioare. Cu toate acestea, amestecând o soluție de apă caldă cu câteva picături de săpun de vase într-o găleată, puteți curăța ferestrele rapid și eficient.

Spălați geamurile in modelul de S cu o cârpă umedă și apoi folosiți racleta pentru a șterge soluția. O cârpă din microfibră poate fi folosită pentru a șterge colțurile și marginile. Atunci când curățați geamurile, alegeți o zi înnorată pentru a evita căldura excesivă, care duce la urme.

Citește și: Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să cureți cu ușurință un covor împletit

2. Curățați toate tipurile de jaluzele

Primăvara este un moment bun pentru curățarea ferestrelor și jaluzelelor, deoarece iernile adună praf și murdărie. Curățarea jaluzelelor din întreaga casă poate părea o sarcină dificilă și dificilă. Acest sfat util vă va ajuta să curățați corect toate tipurile de jaluzele și să le faceți să arate noi.

Totul ce trebuie să faceți este să le amestecați cu apă caldă și săpun de vase. Scoateți apa din cadă și folosiți apă nouă în loc de veche. Adăugați două căni de înălbitor cu clor la apă. Lăsați jaluzelele să se înmoaie în soluția de înălbitor timp de zece până la cincisprezece minute înainte de a clăti din nou și de a usca bine.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]

3. Curățați șinele ușilor glisante în câteva minute

Curățați orice murdărie cu un prosop de hârtie. Pulverizați cu oțet alb distilat șinele ușilor glisante. Apoi, curățați urmele cu o cârpă sau o periuță de dinți veche. Cu o cârpă, puteți șterge resturile. Dacă metoda de mai sus nu le poate curăța, trebuie curățate profund. Mai întâi, adaugă bicarbonat de sodiu și apoi oțet.

Acesta începe să clocotească pentru a scoate murdăria. Permiteți-le să lucreze timp de zece minute. Curățați apoi mizeria cu o periuță de dinți veche. Pentru a ajunge în locuri greu accesibile, înfășurați un cuțit într-o cârpă umedă veche și lăsați-le uscate.

Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]

4. Curățați pereții fără a strica vopseaua

Când vine vorba de spălarea pereților, poate fi o sarcină descurajantă.

Spălarea pereților cu finisaje de vopsea diferite este esențială. Înainte de a începe spălarea, testați produsele de curățare într-un loc ascuns. Pereții trebuie curățați la fața locului în zonele aglomerate. Apăsați petele cu o cârpă umedă și scufundați-o în bicarbonat de sodiu pentru a le curăța. Asigurați-vă că zona este uscată folosind o cârpă curată.

trucuri de curatare
Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]

5. Curățați dulapurile de bucătărie lipicioase

Dulapurile de bucătărie pot deveni murdare și acoperite cu grăsime în timp, dacă nu le curățați în mod regulat. Un detergent de casă este suficient pentru a curăța majoritatea tipurilor de dulapuri de bucătărie. Pentru a garanta că nu va afecta finisajul, testați-l mai întâi într-un loc ascuns din dulap. Amesteca 1 lingura de săpun de vase, 1 lingura de apa și 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un castron mic. Îndepărtați murdăria folosind o cârpă din microfibră pentru a aplica pasta pe dulapuri. Apoi, eliminați orice reziduuri folosind o cârpă umedă. În cele din urmă, ștergeți suprafața curată cu o cârpă uscată din microfibră.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

cum sa speli mai usor cuptorul
Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]

6. Curățați în profunzime cuptorul

Nu credeți că este atât de greu să curățați în profunzime un cuptor. Înmuiați rafturile în apă fierbinte cu săpun timp de câteva ore după ce le-ați scos. În continuare, folosiți un burete pentru a freca rafturile. Înainte de a le pune la loc, clătiți-le bine și uscați-le. Într-un castron mic, amestecați bine trei linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de apă dacă doriți să eliminați substanțele chimice dure din interiorul cuptorului. Puteți pune pasta în cuptor și lăsați-o să stea timp de o jumătate de oră. Apoi, curățați murdăria cu un burete umezit în oțet sau cu o racletă de plastic. Apoi, pulverizați oțet și ștergeți pasta cu o cârpă din microfibră.

sfaturi pentru curatenia de primavara
Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]

7. Curățați rapid un cuptor cu microunde

În mai puțin de zece minute, un cuptor cu microunde poate fi curățat în profunzime. Amestecă o lingură de oțet alb cu trei linguri de apă într-un castron pentru cuptorul cu microunde. Pune vasul în cuptor și încălziți-l la putere mare timp de două minute. Apoi, lăsați-l timp de cinci minute pentru ca aburul să funcționeze. Înainte de a scoate vasul, deschideți ușa și lăsați apa să se răcească complet. Scufundați o cârpă din microfibră în soluția de apă cu oțet pentru a șterge tavanul și lateralele cuptorului cu microunde. Clătiți și spălați. Puteți spăla placa de sticlă manual.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

cum sa speli ferestrele
Sfaturi esențiale pentru o casă impecabilă și luminoasă[Sursa foto: freepik]Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să cureți cu ușurință un covor împletit

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies