Multe persoane fac o greșeală în momentul în care prăjesc şniţelele sau chiftelele. Află în rândurile de mai jos cum se gătesc corespunzător aceste preparate!
Șnițelele și chiftelele sunt niște preparate extrem de iubite și consumate de către oameni. Însă, dacă reușești să ții cont de un detaliu foarte important, mâncarea va ieși senzațională. Așadar, totul are legătură cu tipul de ulei pe care îl folosești pentru a prăji șnițelele sau chiftelele!
Tipul de ulei potrivit pentru prăjirea șnițelelor sau chiftelelor
Gospodinele obișnuiesc să folosească ulei de floarea-soarelui atunci când prăjesc șnițele sau chiftele, însă prea puține persoane cunosc detaliile ce determină calitatea unui ulei, când vine vorba despre prăjeli. Așadar, nu există un singur ulei potrivit pentru a prăji șnițelele sau chiftelele. Cele mai experimentate gospodine precizează faptul că un ulei bun pentru această sarcină trebuie să îndeplinească trei criterii, mai precis, să fie ieftin, să aibă un punct de fierbere ridicat și să fie aromat.
Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!
Citește și: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați
Ce tip de ulei este recomandat să cumperi de la supermarket
Uleiul folosit trebuie să fie ieftin, deoarece niciunul dintre noi nu prăjește doar un singur șnițel sau două, trei chiftele, în general pregătim mai multă carne și o gătim pe toată. Astfel, cantitatea de ulei folosită va fi destul de mare. Mai mult decât atât, când vine vorba despre prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor, una dintre greșeli este gătirea lor la o temperatură mult prea scăzută.
Citește și: Cum se face cea mai bună pastramă de oaie, la tuci. Trei reţete apreciate de pofticioşi
Citește și: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret
Astfel, pentru a obține o carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este necesar să fie prăjită într-un ulei ce prezintă o temperatură între 160 și 175 grade Celsius.