Cum se face cea mai bună pastramă de oaie, la tuci. Trei reţete apreciate de pofticioşi


Pastrama de oaie se prepară cel mai bine la tuci. Cunoscătorii știu că doar așa gustul cărnii este cel ideal. Iată cele mai bune 3 rețete pentru o pastramă de oaie perfectă.


In articol:

Pastrama de oaie este unul dintre preparatele preferate de români, dar nu oricine știe cum să pregătească acest tip de carne. În primul rând trebuie să știți ce fel de carne de oaie cumpărați.

Pastrama de oaie, secretele unei rețete perfecte

Citeste si: CITEȘTE: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

Bait pentru pastrama de oaie

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Dacă vă este poftă de o pastramă de oaie ca la mama ei, fiți foarte atenți atunci când cumpărați carnea.

Cel mai bine ar fi să mergeți la o fermă și să luați animalul viu. Oaia trebuie să fie tânără, să aibă cel mult doi ani sau carnea să provină de la un berbec castrat.

După ce a fost omorâtă, oaia trebuie jupuită imediat, iar carnea lăsată la rece o noapte întreagă. În acest fel, carnea se va întări și va fi perfectă pentru o pastramă gustoasă.

Ideal este să pregătiți pastrama cu vin, de fiecare dată, pentru a fi fragedă. De asemenea, o puteți lăsa în baiț pentru câteva zile, înainte să o gătiți. Cu cât veți folosi mai multe condimente, cu atât pastrama va fi mai gustoasă și aromată.

Cum prepari pastrama de oaie

Pastrama de oaie nu se prepară la fel de simplu ca celelalte fripturi. Tocmai de accea, puțină lume știe cum să pregătească acest tip de carne. Multe persoane evită să consume pastramă de oaie, din cauza mirosului specific. Este important de știut că dacă pastrama este gătită cum trebuie, nu veți mai avea probleme cu acest aspect.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Fiica Madonnei, umilită la prezentarea Marc Jacobs dupa ce i s-a refuzat accesul în clădire- radioimpuls.ro

Iată cele mai bune 3 rețete de pastramă de oaie la tuci:

Pastramă de oaie cu vin, usturoi și cimbru

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de oaie
  • o căpățână de usturoi
  • 3 linguri de oțet
  • 300 ml vin alb
  • sare
  • cimbru

Carnea de oaie se spală foarte bine și se crestează cu un cuțit. După aceea, puneți peste ea sare, oțet și apă și lăsați-o la frigider câteva ore. Între timp, curățați usturoiul și pisați-l.

Citeste si: Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”- kanald.ro

Citeste si: Intrigă în Casa Iubirii! Fetele au chef să se joace: „Deci, e vreuna care nu se epilează?”- stirilekanald.ro

Puneți ulei într-un tuci, băgați carnea, usturoiul, turnați și vinul și adăugați sare și cimbru, după gust. Acoperiți tuciul cât stă pe foc. Pastrama se servește caldă.

Pastramă de oaie în baiț

Ingrediente:

  • două kg carne de oaie
  • 4 căpățâni de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • jumătate de pahar de vin alb

Carnea se taie in bucati potrivite ca mărime. Curățați usturoiul și pisați-l, după care îl amestecați cu celelalte condimente. Cu acest amestec frecați foarte bine fiecare bucată de carne. Apoi puneți carnea în ceaun și turnați vinul. Acoperiți tuciul cu o folie de plastic și lăsați totul la rece, pentru câteva zile. De-abia după aceea gătiți pastrama.

Fragezirea pastramei de oaie

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui carnea

Pastramă de oaie în sos iute

Ingrediente:

  • pastramă de oaie
  • un borcan de sos iute de gogoșar
  • un pahar de vin
  • 5-6 căței de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml ulei
  • apă

Tăiați carnea în bucățele cât mai mici. Într-un tuci, turnați ulei și puneți pastrama, în același timp cu usturoiul, tăiat bucățele, cimbru și vin.

Aveți grijă ca pastrama să fie acoperită în totalitate în tuci. Adăugați apă, dacă aveți un tuci mai mare și nu v-a ajuns doar vinul. Puneți și sare, după gust, și lăsați să fiarbă în tuci. Pastrama va fi gata atunci când apa va scădea aproape de tot.

Când se întâmplă asta, adăugați și sosul de gogoșar și mai lăsați pe foc cel mult 10 minute.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe SUPA de PUI. „Alegeţi un pui „mai bătrân“ şi „mai sănătos“, bazându-vă pe zicala „găina bătrână face ciorba bună"

Cât timp se fierbe ZARZAVATUL. Care este secretul?

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul pe care să-l adaugi, ies foarte gustoși așa - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Horoscop 5 februarie 2023. În această zi, Berbecii se vor simți foarte emoționați - stirilekanald.ro

Harika din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de părinții săi! Iată de la cine a moștenit actrița Gözde Türker frumusețea și talentul! - kanald.ro

Fiul Priscillei Presley, Navarone Garcia, la un pas să fie ucis sub privirile mamei lui cu câteva zile înaintea morții Lisei Marie Presley - radioimpuls.ro

Cine este Pamela Anderson. Biografie: vârstă, carieră, familie. Rolul său în Baywatch i-a adus un succes colosal - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri