De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați


Cartofii reprezintă o garnitură excelentă, pentru diverse mâncăruri. Cu toate că îi preparați în cuptor, îi prăjiți sau îi faceți piure, există mici trucuri. Cartofii prăjiți reprezintă una dintre cele mai simple rețete, adorată de toată lumea. Cu toate acestea, trebuie urmate anumite reguli, care te vor ajuta să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți foarte gustoasă.


In articol:

Motivul pentru care trebuie să ținem cartofii în apă, înainte să îi prăjim

cartofi prajiti in apa rece

De ce să ținem cartofii în apă, înainte de prăjire

[Sursa foto: freepik.com]

Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel. Ce a declarat fiul actorului

Majoritatea persoanelor au gătit cel puțin o dată cartofi prăjiți. Chiar dacă este un preparat ușor de gătit, trebuie să fim atenți la câteva aspecte. Mulți oameni adoptă varianta simplă, în care doar curăță și taie cartofii, punându-i direct în ulei, la prăjit. Unul dintre celebrele trucuri este să ținem cartofii timp de 30 de minute în apă rece, înainte să îi prăjim. În acest mod, amidonul din cartofi va fi absorbit.

Această substanță împiedică rumenirea cartofilor. După ce au fost scoși din apă, trebuie să îi punem pe un prosop de hârtie și să îi ștergem de apă. Ulterior, vom lăsa cartofii la uscat, timp de 10 minute. De asemenea, un alt truc util este să prăjim cartofii de două ori. Mai întâi, îi punem la prăjit în momentul în care temperatura este scăzută, iar ulterior, când uleiul este încins.
Această metodă de preparare le va oferi o textură cremoasă, dar vor fi și crocanți, în același timp.

Cum se gătesc cartofii prăjiți, astfel încât să fie crocanți

secrete pentru cartofi prajiti

Care sunt secretele pentru gătirea cartofilor prăjiți

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret

Cei mai buni cartofi prăjiți sunt cei moi în interior și crocanți la exterior, așa cum sunt gătiți în restaurantele de tip fast-food. Chiar dacă rețeta este simplă, foarte multe gospodine prepară cartofi prăjiți, care ajung să fie foarte moi. Pentru a evita această problemă, puteți prăji cartofii, în două etape. Mai exact, puneți cartofii în uleiul încălzit, dar care nu este foarte încins. După câteva minute, scoateți cartofii și îi așezați pe un prosop de hârtie. După ce uleiul a devenit foarte încins, mai prăjiți încă o dată cartofii. În acest mod, vă veți bucura de o porție de cartofi prăjiți exact ca la restaurant, crocanți și gustoși. Chiar dacă sunt o variantă de preparat bogat în calorii, consumați cu moderație, cartofii prăjiți sunt excelenți lângă o friptură sau un pește.


Abonează-te pe

Citește și:

Sfaturi importante atunci când alegem produse de igienă și îngrijire pentru copii

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cum a slăbit Cristina Cioran 8 kilograme în 10 zile. Ce dietă a ținut vedeta

Statul oferă ajutoare pentru centrale termice de apartament. Cine sunt românii care vor beneficia de avantaj

Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri