Tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune, preparat așa cum se cuvine.
Rețetă de Tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Explorarea savoarei. Cele 9 alimente sănătoase fără carbohidrați și zahăr
Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro
Ingrediente
- 600 g brânză mascarpone
- 500 g pișcoturi pentru tiramisu
- 5 gălbenușuri de ou
- 200 g zahar granulat
- cacao neagra pudra (pentru decorat)
- 300 ml cafea făcută
- 20 ml lichior (opțional)
- O esență de migdale
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare
- In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa facem este sa începem prin a pune cele 5 gălbenușuri de ou într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga si cele 200 de grame de zahar granulat, puțin cate puțin in timp ce amestecam cu mixerul pana devine o consistență cremoasa si s-a dizolvat zaharul in gălbenușuri, cat mai mult cu putință. Această cremă trebuie să fie o cremă groasă, omogenă și să nu fie lichidă sub nicio formă. Odată obținută, adăugați si o esență de migdale sau doar câteva picături și cele 600 de grame de brânză mascarpone și amestecați din nou până când crema tiramisu este omogenă, pentru a o păstra la frigider până când este gata de utilizare.
- In continuare, tot ce trebuie sa faceți este sa turnați cafeaua răcită într-o farfurie adâncă si pregătiți o tava dreptunghiulara in care veți așeza pișcoturile pentru tiramisu. Mai întâi, puneți pișcoturile în cafea doar pe o parte, rand pe rand, însă asigurându-vă că nu le înmuiați complet, cel mai bine, nu le lăsa în cafea mai mult de 2 secunde, deoarece pișcotul va absorbi rapid din cafea si se va dizolva complet și ușor.
- A venit momentul sa așezați pișcotul înmuiat în cafea, rand pe rand, unul lângă celălalt pentru a acoperi toată suprafața tăvii, dar cu partea uscată a acestuia în sus, dat fiind faptul ca suprafața pe care vei aplica crema de mascarpone trebuie să fie uscată. Stratul se acoperă cu 3/4 din crema, se mai pune un strat de pișcoturi din cafea, iar deasupra celui de-al doilea strat se pune crema rămasă.
- Se presară deasupra pudra de cacao, un strat generos, cat sa acopere toată suprafața sa, apoi se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore. După acest interval de timp, vom scoate desertul de la frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.