Părintele de la Mănăstirea Putna a dezvăluit rețeta sărmăluțelor cu urdă, în foi de sfeclă roșie.
O rețetă delicioasă și inedită este pregătită de părintele de la Mănăstirea Putna, pentru Trinitas, iar acesta a explicat, pas cu pas, cum realizează sărmăluțele cu urdă, în foi de sfeclă roșie.
Timp de preparare: 120 minute
- Ingrediente (pentru 120-150 de sărmăluțe)
- 120- 150 de frunze de sfeclă
- 500 g urdă
- 2 ouă
- 6- 7 cepe
- 300 g orez
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 2- 3 legături de ceapă verde (doar frunzele)
- sare
- piper
- oțet
- borș
- ulei de floarea soarelui
Părintele începe prin a pune ceapa la călit, ulterior adaugă și orezul și le lasă pe foc până sunt gătite pe jumătate. Toacă verdeața, pătrunjel și mărar proaspăt, care vor fi adăugate la final. „Sarmalele cu urdă pe care am învățat să le fac aici sunt deosebite, de ce? Pentru că se pune urdă, se fac în frunză de sfeclă, de preferat proaspătă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Modul de preparare al sărmăluțelor cu urdă, în foi de sfeclă roșie
Citește și: Chiftele în sos cu piure de cartofi. O rețetă ideală pentru a te răsfăța după o săptămână lungă de muncă!
Citește și: Știrea momentului în România! E GRATIS!- stirilekanald.ro
Amestecă în toată compoziția un mix de piper, adaugă sare, iar când a ajuns la jumătatea punctul de fierbere, frământă foarte bine urda cu două ouă pe care le pune în compoziție, iar spre final adaugă verdețurile tocate. Pregătește foile de sfeclă roșie, împăturește sarmalele și le lasă la fiert. „Punem acum sare pentru orez, vom adăuga prima dată ceapa și apoi orezul și punem apă ca să se umfle.