Află din rândurile următoare cum prepară maica Ecaterina rulada sa din dovlecei și cremă de brânză.
Maica Ecaterina a explicat în cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV modul de preparare al ruladei sale din dovlecei și cremă de brânză.
Rețeta de ruladă din dovlecei și cremă de brânză a maicii Ecaterina
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g dovlecei sau zucchini
- 4 ouă
- 200 g cașcaval
- 2 linguri de făină
- 1-2 legături de mărar (doar tulpinile)
- 1-2 legături de pătrunjel (doar tulpinile)
- 2-3 fire de ceapă verde (doar frunzele)
- 1 praf de piper alb
- 1 praf de sare
Pentru pasta de brânză avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g telemea de vacă;
- 1 ardei capia;
- 1-2 legături de mărar (doar frunzele);
- 1 legătură de pătrunjel (doar frunzele);
- 1-2 fire de ceapă verde (doar tulpinile);
- 1 praf de piper;
- 100 g unt.
Mod de preparare:
Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Dovleceii o să-i dăm prin răzătoarea mică, cu tot cu coajă. Dăm și cașcavalul pe răzătoare. Vom pune dovlecelul cu mâna în strecurătoare și acesta se va scurge. Ulterior, îl amestecăm cu cașcavalul. Spargem ouăle. Adăugăm mărarul și pătrunjelul tocat și un pic de făină. O să adăugăm partea aceasta cu tulpină tocată, iar partea mai frunzoasă o să o punem la pasta de brânză.
Pentru pasta de brânză, maica Ecaterina a dat pe răzătoare telemeaua și a tocat mărunt toate legumele, pe care apoi le-am amestecat.
„ Punem puțin piper și unt, iar acum omogenizăm compoziția. Blatul o să stea la rece, până când se va răci și va putea fi umplut cu umplutură de brânză. Umplem cu cremă de brânză și apoi rulăm. Trebuie ținută la rece maxim o oră și apoi poate fi servită .”, a mai spus maica Ecaterina.