Prăjitura Stavropoleos, rețeta maicii Mihaela Luchian. “Este o prăjitură foarte ușor de făcut, foarte gustoasă!”

Prăjitura Stavropoleos, rețeta maicii Mihaela Luchian. “Este o prăjitură foarte ușor de făcut, foarte gustoasă!”
Prăjitura Stavropoleos, rețeta maicii Mihaela Luchian. “Este o prăjitură foarte ușor de făcut, foarte gustoasă!”

Maica stareță de la Mănăstirea Stavropoleos a dezvăluit rețeta unei prăjituri care poartă numele locului sfânt.

Maica stareță de la Mănăstirea Stavropoleos a dezvăluit, pentru Trinitas, o rețetă delicioasă a unei prăjituri care poartă numele locului sfânt.

Ingrediente:

  • Blat
  • 6 albușuri
  • 1/2 linguriță sare
  • puțină zeamă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată

Cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g cacao

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Aceasta începe prin a face compoziția blatului, din șase albușuri, jumătate de linguriță de sare, zeamă de lămâie, zahăr și nucă măcinată, pe care le amestecă foarte bine cu mixerul.

“Vă poftim să facem împreună prăjitura pe care noi o numim prăjitura Stravropoleos. Este o prăjitură foarte ușor de făcut, cu un blat de bezea, cu nucă și o cremă de ciocolată. E foarte gustoasă. Vom începe prin a pune albușurile în mixer, adăugăm puțină sare și puțină zeamă de lămâie și pornim mixerul. Albușurile s-au transformat într-o spumă tare și acum începem să punem zahărul pe rând câte o lingură, apoi dăm drumul din nou la mixer.
După ce am încorporat zahărul, adăugăm nuca și încorporăm cu mișcări largi. Este o prăjitură care se face foarte ușor, fără făină, cu un blat din albușuri, nucă și o cremă de ciocolată. Este întotdeauna foarte apreciată de cei care o gustă.”,
a povestit maica stareță.

Cum pregătește maica Mihaela Luchian prăjitura Stravropoleos

Citește și: Rețeta de ruladă din dovlecei și cremă de brânză a maicii Ecaterina: „Trebuie ținută la rece maxim o oră și apoi poate fi servită.”

Citește și: Rețeta de prăjitură cu brânză și vișine a maicii Ecaterina. „Este o prăjitură mai răcoroasă. Ce bine miroase!”

Citește și: Un nou concurent intră în „Casa iubirii”! Aflați cum reacționează fetele marți, 15 octombrie, de la 10:00 și 16:30, doar la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Știrea momentului în România! E GRATIS!- stirilekanald.ro

Ulterior, maica stareță face și crema de ciocolată pentru prăjitură, apoi pune toată compoziția într-o tavă cu o foaie de copt, unsă cu puțin ulei. Blatul ajunge la cuptor pentru o oră, iar când este gata, este tăiat în părți egale. “Vom pune compoziția în tavă. În tavă s-a pus o hârtie de copt care a fost unsă cu puțin ulei. Punem blatul la cuptor, focul trebuie să fie mic.

Dacă folosiți un cuptor electric, îl puneți la 100 de grade și lăsăm blatul să stea la cuptor aproximativ o oră. Este gata, îl scoatem din tavă, acum o tăiem în trei părți egale. Ea este proaspătă, ideal este să fie tăiată când se răcește pe deplin. Când va fi mai rece, bezeaua va fi mai aromatizată. Așa arată prăjitura și sper să o încercați.”, a mai spus maica Mihaela Luchian.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1750/20429099/1/prajitura-stavropoleos.png

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Ce se întâmplă cu mașinile primite de la Ion Țiriac?! David Popovici nu s-a sfiit să recunoască: "Prefer să conduc maşina mea obişnuită"

Claudia Puican, despre începuturile relației cu Armin Nicoară, la “În oglindă”

Dan Negru, mesaj de Sf. Parascheva: „Recunosc, sunt un pupător de moaște.” Ce le transmite prezentatorul credincioșilor care se află acum la Iași

Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul


Cookies