Printre rețetele pregătite, Maica Alexandra a gătit și o salată, însă nu orice fel de salată, ci una cu ciuperci, la care a adăugat și maioneză de post.
De această dată, Maica Alexandra este cea care a pregătit o nouă rețetă, cea de salată simplă și fresh, în care a decis să folosească ca ingrediente principale: ciuperci, maioneză, oțet, mujdei de usturoi și mărar, pe lângă condimentele adăugate pe măsură și după gust. Este potrivită atunci când îți dorești să gătești ceva rapid, dar sățios și care se poate consuma exact așa cum este, pe pâine prăjită sau chiar alături de alte preparate, sub formă de garnitură. Odată ce o vei încerca, cu siguranță o vei mai repeta pentru a-ți impresiona și apropiații cu ea.
Este cu adevărat o delicatesă, în special dat fiind faptul că și maioneza este de post, ceea ce înseamnă că se poate prepara fără probleme și în perioada de post. Pentru maioneză, în cazul în care îți dorești să o faci în casă și să nu o cumperi din comerț, fiind o variantă mai sănătoasă, automat, vei avea nevoie doar de lapte de soia sau de migdale,
Salată de ciuperci cu maioneză de post, pregătită de Maica Alexandra
Ingrediente
- 1 kg ciuperci Champignon coapte
- 450 g maioneză
- sare
- 3 linguri de oțet de mere
- 3 lingurițe de mujdei de usturoi
- mărar
Mod de preparare
- “Vom prepara o salată de ciuperci cu maioneză și mărar.
- Am aici aproximativ 1 kilogram de ciuperci Champignon proaspete, pe care le tăiem cubulețe.
- E o salată simplă, ușor de preparat, gustoasă, sănătoasă și de post în primul rând. (…)
- Am terminat de tăiat ciupercile, o să le punem într-un bol. (…) O să adăugăm maioneza (n.r. de post), adăugăm sarea și adăugăm și puțin mujdei de usturoi și oțetul de mere, 2 linguri. Omogenizăm cu sarea și usturoiul și maioneza.
- O să tocăm mărarul, câteva crenguțe de mărar. (…) Amestecăm.
- O așezăm într-un bol și o ornăm cu o crenguță de mărar.
- Așa arată salata noastră de ciuperci cu maioneză. Poftă bună!”, a explicat Maica Alexandra, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.