Printre rețetele pregătite, Maica Siluana a decis că este timpul perfect să pregătească și un desert, așa că a făcut o plăcintă delicioasă cu brânză dulce și stafide.
De această dată, Maica Siluana este cea care a pregătit o nouă rețetă, a unui desert tradițional și absolut gustos, de plăcintă de brânză dulce, la care a adăugat și stafide. O adevărată delicatesă, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Plăcintă fragedă cu brânză dulce și stafide, pregătită de Maica Siluana
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 20 de linguri făină
- 2 pliculețe de praf de copt (2x10g)
- 20 de linguri zahăr
- 20 de linguri ulei
- 20 de linguri lapte rece
- 4 ouă
- 3 linguri de apă minerală
- un praf de sare
Ingrediente pentru compoziție
- 1,5 kg brânză dulce de vaci
- 3 linguri de zahăr
- 3 pachețele de zahăr vanilat
- 3 ouă
- coaja de la 2 lămâi
- 250 g stafide
- puțin griș (dacă brânza e moale)
Mod de preparare
- „Pregătim o prăjitură cu brânză și cu siguranță o să vă placă, merge foarte bine cu iaurt sau kefir.
- Întâi de toate se prepară brânza, se adaugă stafide ca să se mai hidrateze în brânză, zahăr... nu adăugăm extrem de mult zahăr, ca să nu fie foarte dulce, coaja de la lămâie (n.r. toate adăugate într-un bol).(...) Lăsăm să se hidrateze. Dacă e ușor moale din cauza zerului de la brânza de vaci, adaug 2-3 lingurițe de griș, ca să preia din zerul acela, să nu rămână crud. Amestecăm, acum adăugăm zahăr vanilat, după care puțină sare, un vârf de cuțit, 3 ouă și se amestecă. Se dă deoparte până ce pregătim aluatul.
- Pentru aluat, avem nevoie de 20 de linguri de făină, nu pline cu vârf, așa potrivite, 20 de linguri de zahăr, la fel nu pline. Se încorporează praful de copt, 2 plicuri de praf de copt în făină, pur și simplu turnăm și amestecăm. Laptele și uleiul, câte 20 de linguri de ulei și 20 de linguri de lapte neapărat rece, de la frigider.(...) 4 ouă(...), un praf de sare și începem să mixăm ușor, preț de 3-4 minute, până când se fac așa niște bule de aer.
- Se toarnă trei sferturi din compoziție în tavă, se întinde pe întreaga suprafață cât mai uniform și adăugăm brânză din belșug brânză și adăugăm 3 linguri de apă minerală, în cea de a doua parte a compoziției, amestecăm, mixăm și turnăm peste brânză, cât se poate de omogen.
- Se întinde pe toată suprafața și se dă la cuptor timp de 40 de minute la temperatura de 180°C.(...)
- Au trecut 40 de minute, trebuie să-i facem testul scobitorii. Este perfect coaptă! S-a răcit prăjitura și se poate tăia cu încredere!”, a explicat Maica Siluana, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.