Ruladă cu cremă de vanilie, desertul inventat de maica stareță Ecaterina. “Batem albușul cu zahăr până se face aproape de consistența unei bezele.”

Ruladă cu cremă de vanilie, desertul inventat de maica stareță Ecaterina. “Batem albușul cu zahăr până se face aproape de consistența unei bezele.”
Ruladă cu cremă de vanilie, desertul inventat de maica stareță Ecaterina. “Batem albușul cu zahăr până se face aproape de consistența unei bezele.”

Maica stareță Ecaterina a explicat cum pregătește un desert inventat, atunci când ne rămân ingrediente de la alte preparate dulci.

Maica stareță Ecaterina a explicat, pentru Trinitas, cum pregătește un desert delicios, și anume o ruladă cu cremă de vanilie. Începe prin a realiza blatul, amestecă ingredientele și îl bagă la cuptor.

Ingrediente:

Blat:

  • 6 albușuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 linguri miez de nucă
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • vanilie

Cremă:

  • 100 g smântână
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g mascarpone
  • 100 g iaurt grecesc
  • un praf cafea instant
  • esență de vanilie

Decor:

  • glazură de caramel
  • alune

“Facem o prăjitură inventată cu resturile care ne-au rămas de la eclere. Ne au rămas aceste albușuri pe care le vom folosi într-o altă rețetă. Vom face o ruladă cu cremă de vanilie. Facem blatul și atunci vom face un blat din albușuri.

Batem albușul cu puțină sare și apoi vom adăuga celelalte ingrediente rând pe rând. Batem albușul cu zahăr până se face aproape de consistența unei bezele și între timp adăugăm și vanilia burbon în aluat. Am adus albușul la consistența dorită și acum vom adăuga în ploaie făina și miezul de nucă. Pentru a amesteca, vom folosi o spatulă. Adăugăm făina puțin câte puțin, puțin praf de copt și nucă.
Omogenizăm bine și apoi vom pune la copt. Punem în această tavă. Dacă nu aveți hârtie de copt sau ați rămas în pană de hârtie de copt, puteți folosi aceste planșe care se folosesc la macarons.
”, a povestit maica stareță.

Cum pregătește maica Stareță crema pentru ruladă?

Citește și: Plăcintă cu pește, rețeta pregătită de Părintele Silvan! "Pregătesc o rețetă care mă inspiră din Marea Britanie, un preparat nu foarte greoi, o plăcintă faină care se servește seara în familie!"

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Citește și: Clătite bucovinene la cuptor, umplute cu brânză și stafide, rețeta pregătită de părintele Mănăstirii Putna. “Înainte de a le da la cuptor, le acoperim cu o folie de aluminium.”

Între timp, cât blatul este la cuptor, maica Stareță pregătește crema de vanilie. Pune ciocolata la topit, amestecă cu esențele, iar apoi amestecă mascarpone cu iaurt grecesc și adaugă și ouă. După ce și crema este gata, scoate blatul, asamblează rulada și folosește caramel și alune pentru glazură.  “Acum ne vom ocupa de cremă și anume vom pune smântâna la încălzit pentru că vrem să topim ciocolata albă. Să se încălzească smântâna și apoi adăugăm ciocolata. Acestea sunt ingredientele care ne-au rămas de la prepararea cremei pentru eclere. Și dacă tot ne-au rămas albușurile, pentru că am folosit gălbenușurile la cremă, am zis să mai facem o rețetă ca să nu le pierdem. Pregătim și ciocolata să o punem. S-a înfierbântat smântâna. Ciocolata s-a topit. Lăsăm ciocolata să se răcească, timp în care o să batem puțină brânză mascarpone cu iaurt grecesc. Cu zahărul pudră adăugăm și o esență de vanilie și vom omogeniza ușor, ușor. După ce se încorporează bine și se omogenizează iaurtul cu mascarpone, se toarnă în ploaie ciocolata albă și se bate ușor. La această rețetă, dacă nu dispuneți de ciocolată albă, puteți folosi lapte condensat îndulcit. Între timp, s-a copt și blatul de albuș. O să mergem să scoatem din cuptor. Așa arată blatul nostru. O să-l scoatem pe masă și o să-l rulăm. Punem crema pe toată suprafața. Oprim câteva linguri de cremă pentru decor. O rulăm cu atenție și pentru decor, ca să nu fie aceeași cremă, putem pune o lingură sau două de cafea instant.”, a mai adăugat aceasta.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Clătite bucovinene la cuptor, umplute cu brânză și stafide, rețeta pregătită de părintele Mănăstirii Putna. “Înainte de a le da la cuptor, le acoperim cu o folie de aluminium.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

VIDEO Robert Lele, mai sincer ca niciodată cu privire la perioada de dinaintea căsniciei sale cu Andra Volos! Cât de curtat era artistul, dar și cum reacționează acum la avansurile femeilor? "Știe toată lumea lucrul ăsta!"

Familia Denisei Manelista, mesaj sfâșietor în mediul online! Regretata cântăreață ar fi împlinit 36 de ani

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies