Descoperă în articolul de mai jos un desert perfect pentru cele mai călduroase zile ale verii. Sunt perfecte pentru persoane de toate vârstele.
Câteva zile ne mai despart până la venirea verii și până la apariția pe piață a cireșelor și a celorlalte fructe de vară. Dacă și ție îți plac deserturile cu fructe, atunci desertul de mai jos va deveni, cu siguranță, preferat de tine și de către toată familia. Iar modul de pregătire este extrem de simplu.
Cireșele, căpșunile, vișinele și zmeura sunt fructele vedetă ale verii și sunt atât de versatile încât pot fi adăugate la o mulțime de rețete, fie că este vorba despre înghețată, torturi sau prăjituri cu fructe.
Extrem de colorate, pline de vitamine și de savoare, aceste fructe sunt preferate de persoane de toate vârstele. În afara sezonului, cireșele, vișinele, căpșunile și zmeura pot fi păstrate la congelator și își păstrează toate proprietățile, iar pentru desertul de mai jos sunt perfecte în această formă.
În urmă cu câțiva ani, acest desert a cucerit întreg internetul și a creat o adevărată furtună pe social media, iar faptul că se pregătește în doar câteva minute a fost un mare plus pentru toată lumea.
Rețeta originală conținea combinarea afinelor cu iaurt, înghețarea amestecului în niște recipiente individuale și apoi scufundarea fiecărei bomboane astfel obținute în ciocolată topită și în ulei de cocos.
Sfaturi pentru a pregăti bomboanele clusters cu iaurt și fructe
Dacă folosești fructe congelate, este recomandat să crești cantitatea de iaurt, deoarece iaurtul îngheață la contactul cu fructele congelate și se lipește mai greu de fructe, asa că și distribuirea va fi mai dificilă.
Dacă cei dragi adoră fructele, atunci poți dubla sau tripla cantitatea.
Folosește ciocolată neagră, albă sau cu lapte, după preferința fiecăruia, iar toppingurile pot varia.
Ce iaurt se folosește pentru fructe înghețate în iaurt și ciocolată
Cel mai bun iaurt pentru acest tip de desert este iaurtul grecesc. Fiind mai gras decât iaurtul simplu, acesta este mai dens și mai cremos. Pentru ¼ cană de iaurt este suficientă o cană de fructe.
Ingrediente necesare pentru biluțe cu iaurt și căpșuni
1 cană de căpșuni tocate mărunt
60 de ml de iaurt cu vanilie
120 de ml de fulgi de ciocolată
2 linguri de ulei de cocos
Sare de mare fulgi.
Prima dată, pune hârtie de copt pe o tavă.
Într-un bol, amestecă cu grijă căpșunile cu iaurtul, până când fructele sunt acoperite complet. Pune amestecul pe hârtie în cinci- șase biluțe egale. Lasă la congelator timp de 30 de minute sau până când se întăresc.
Citește și: ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ- kanald.ro
Într-un bol, adaugă fulgii de ciocolată și uleiul de cocos și topește ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain marie. În 30 de secunde ar trebui să fie gata acest pas. Amestecă încontinuu pentru ca ciocolata să se topească complet. Dacă nu ai fulgi de ciocolată, folosește o tabletă de ciocolată în schimb, cu aroma favorită.
Lasă ciocolata să se răcească timp de câteva minute. Următorul pas necesită puțină atenție și rapiditate. Astfel, scufundă repede bucățile de iaurt și fructe în ciocolată până când sunt acoperite complet, iar apoi adaugă biluțele la congelator pentru încă 10-15 minute. Odată ce este complet întărită ciocolata, biluțele pot fi consumate imediat.
Fructe înghețate cu iaurt și ciocolată albă
Dacă îți dorești să fie și mai rapidă rețeta, poți folosi zmeură sau afine pentru această rețetă și nu va mai fi nevoie să tai fructele. Lasă imaginația să lucreze și creează formele preferate. Fie că pui mai multe fructe sau faci biluțe individuale, gustul va fi delicios de fiecare dată.
Pentru a prepara un desert deosebit, îți recomandăm să folosești și fructe exotice, precum mango sau ananas și să înlocuiești ciocolata neagră sau cu lapte cu ciocolată albă. Taie fructele în bucăți mici și folosește pașii de mai sus pentru a obține biluțele dorite.