Maica Cipriana a explicat cum pregătește o prăjitură specială, cu nucă și bezea.
Maica Cipriana de la mănăstirea Ghighiu a mărturisit, pentru Trinitas, cum pregătește o prăjitură specială cu nucă și bezea, care sunt ingredientele de care are nevoie și cât de important este fiecare pas în realizarea ei.
Ingrediente:
- 400 g unt
- 400 g zahăr
- 5 pliculețe zahăr vanilat
- 400 g nucă
- 200 g făină
- 12 ouă
- 300 g zahăr pudră
- ciocolată amăruie
“Am pregătit o prăjitură cu nucă și bezea de gălbenuș. Este o prăjitură foarte fină și deosebită.
Cum pregătește maica Cipriana bezeaua pentru prăjitură?
După ce a realizat blatul, urmează a fi realizată bezeaua, care va fi turnată deasupra, din care nu lipsește zahărul pudră și vanilia, până când totul devine o spumă. După ce glazura de gălbenuș este pusă peste blat, prăjitura urmează să mai stea la cuptor încă 20 de minute. “Blatul este gata, compoziția e foarte frumoasă, tava o avem pregătită dinainte cu hârtie de copt. Eu pun puțin și din unt ca să fie fixată bine. Între timp, eu am să bat gălbenușul, o să-l fac bezea cu zahăr și în momentul când ea s-a copt deasupra, putem să punem glazura aceea de gălbenuș și continuăm coacerea. Punem 300 de grame de zahăr pudră în care am pus și vanilia, să fie pregătite toate deodată. Avem grijă să le frecăm bine până devin spumă. Am scos-o de la cuptor, se vede că deasupra este coaptă, să putem pune glazura de gălbenuș. Trebuie să o întindem bine pe toată suprafața. O mai dăm la cuptor și continuăm coacerea. Prăjitura noastră este gata, i-am mai dat o prelungire de program de 20 de minute.”, a mai spus maica Cipriana.