Iată 4 deserturi pe care să le pregătești pentru întreaga familie, de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena.
Câteva zile ne mai despart până la sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, iar credincioșii se pregătesc pentru nelipsitele mese în familie, momente de rugăciune, mers la biserică și nu uită nici de cei trecuți la cele veșnice. O mulțime de români își sărbătoresc onomastica, iar dacă și tu ești printre ei, iată ce deserturi inedite poți să prepari pentru întreaga familie, pentru care să nu petreci foarte mult timp în bucătărie și să îi surprinzi plăcut pe cei care-ți calcă pragul.
Tort cu fructe și cremă de vanilie, fără coacere
Ingrediente:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 300 g biscuiți digestivi
- 150 g unt topit
- 500 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 1 păstaie de vanilie (sau esență)
- 300 ml frișcă lichidă
- Fructe: kiwi, căpșuni, afine, zmeură, cireșe
Un prim desert pentru o masă festivă, ușor, răcoritor, care
să arate și eleganță, totodată, este tortul cu fructe și cremă de vanilie, pentru care nu aveți nevoie de coacere. Ingredientele pe care urmează să le folosiți sunt la îndemână, fără să trebuiască să faceți foarte multe cumpărături, mai ales că acesta va fi realizat dintr-un blat din biscuiți, care se prepară ușor. Poți începe prin a zdrobi biscuiții, pe care îl veți amesteca cu unt topit, iar totul urmează să fie tapetat într-o formă de tort și presat bine. Lăsați blatul la frigider să se întărească, timp în care veți pregăti crema din cele patru gălbenușuri pe care le veți amesteca cu zahărul, amidonul și laptele. Veți pune întregul amestecă pe foc mediu, amestecând până se îngroașă, iar ulterior veți adăuga vanilia și lăsați totul la răcit. Bateți frișca, pe care o veți adăuga în crema rece, iar ulterior adăugați crema peste blat, nivelați cu atenție și adăugați fructele preferate deasupra.Prăjitură cu foi de miere și cremă de griș
Ingrediente pentru foi:
- 200 g zahăr
- 150 g unt
- 3 linguri miere
- 2 ouă
- 1 linguriță bicarbonat
- 500 g făină
Cremă:
- 1 l lapte
- 7 linguri griș
- 200 g zahăr
- 250 g unt
- Coajă de lămâie
Un alt desert pe care îl puteți pregăti este prăjitura cu foi din miere și cremă de griș, iar după ce v-ați pus la îndemână toate ingredientele necesare, începeți prin a topi zahărul, untul și mierea pe baie de aburi, apoi adăugați ouăle bătute cu făina și bicarbonatul.
Frământați aluatul și coaceți patru foi pe dosul unei tăvi. Foile se coc la 180 de grade, timp de cel mult 10 minute. Pentru cremă aveți nevoie de lapte pe care îl veți fierbe cu grijă și zahăr până se îngroașă, iar ulterior îl lăsați la răcit, apoi veniți cu untul și coaja de lămâie. Pentru a asambla prăjitura, adăugați câte o foaie, apoi cremă, apoi din nou foaie, până când terminați, presați ușor și ulterior îl lăsați la rece timp de 24 de ore.Cheesecake cu ciocolată alba și zmeură
Ingrediente:
- 200 g biscuiți
- 100 g unt topit
- 500 g cremă de brânză
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată albă topită
- 1 plic gelatină
- 200 g zmeură
Un alt desert cu care veți surprinde este cheesecake-ul cu ciocolată albă și zmeură și veți începe prin a mărunți biscuiții, pe care îi amestecați cu untul topit și presați foarte bine într-o tavă, iar cât realizați crema, îl veți pune la rece. Hidratați gelatina pentru umplutură, bateți brânza cu ciocolata topită, încorporați frișcă bătută și gelatina topită, iar apoi turnați crema peste blat. Adăugați în interior și deasupra zmeură și lăsați la rece timp de patru ore.
Tartă cu cremă de lămâie și bezea
Citește și: În ce zile va fi difuzat serialul „Pierduți în dragoste”, începând din 16 iunie 2025- kanald.ro
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g făină
- 125 g unt rece
- 1 ou
- 50 g zahăr
- Un praf de sare
Pentru cremă:
- 3 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 30 g amidon
- 250 ml apă
- 100 ml zeamă de lămâie
- Coajă rasă de lămâie
- 30 g unt
Pentru bezea:
- 3 albușuri
- 150 g zahăr
- Un praf de sare
Un alt desert cu care putem să surprindem este tarta cu cremă de lămâie și bezea, astfel că începeți prin a frământa rapid ingredientele pentru aluat, formați o bilă, iar ulterior o lăsați la rece 10 minute. Întindeți aluatul în formă de tartă și coaceți-l, iar ulterior vă veți ocupa de cremă, pentru care amestecați zahărul cu amidonul, adăugați apa, coaja de lămâie și gălbenușurile, iar totul merge la fiert până când se îngroașă. Bateți albușurile spumă și adăugați treptat zahărul până când crema devine lucioasă, pentru a realiza bezeaua. Pune crema în tartă, apoi bezeaua și rumenește-o ușor cu un arzător, iar desertul este gata.