Printre rețetele pregătite, Maica Valentina a decis să pregătească și un desert cunoscut încă din copilărie: lagoși.
De această dată, Maica Valentina este cea care a pregătit o nouă rețetă delicioasă și de-a dreptul rapidă. Aceasta a ales să prepare langoși, dar nu orice fel de rețetă, ci una care să fie și de post și preparată ca la mănăstire, ceea ce o face și mai specială. O adevărată delicatesă de desert, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, cu topping-ul dorit, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Langoși de post, rețeta pregătită de Maica Valentina
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 1 kg făină de grâu
- 750 ml apă
- 10 g de drojdie
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
- “Vă arăt o rețetă de langoși. Este o rețetă foarte simplă pe care o poate face oricine, este la îndemâna oricui.
- Sunt doar câteva ingrediente: făină de grâu 1 kilogram, cam 750-800 de mililitri de apă, 10 grame de drojdie și o linguriță de sare, se poate pune și mai puțină, depinde, fiecare cum dorește.
- Voi face puțin loc aici în făină, voi pune drojdia, puțină apă, trebuie să fie călduță.
- Drojdia a crescut puțin, o să adaug sarea și apă. O să încep să frământ. (…) Este aproape gata de frământat. O să-mi scot mâna și o să-l acopăr cu o folie și o să-l mai las 5-10 minute.
- Deci, au trecut 10 minute, o să-l iau să-l mai frământ puțin. A început să crească. Este o rețetă de langoși cu aluat mai moale, ies mai pufoși cumva. Îl frământ, nu neapărat să se dezlipească de pe mână, chiar o să rămână puțin lipit, dar la final o să iasă foarte bun. O să-l acopăr din nou cu o folie și un prosop și o să-l mai las puțin la cald. Îl voi așeza pe cuptor la cald și așteptăm 30 de minute până crește.
- Au trecut 30 de minute, aluatul a crescut. Uitați ce frumos este! Le voi modela direct cu mâna. Am nevoie de puțină apă ca să nu se lipească de mână.
- Am ales o cratiță mai înaltă ca să nu sară ulei.
- Ne apropiem de final. Mai am doar câteva de prăjit și se pot servi cu puțin zahăr pudră, cu cremă de ciocolată sau cu gem sau simpli, care cum preferă.
- Am terminat langoșii, sunt niște langoși mai micuți, se pot face și mai mari, fiecare cum dorește. Se pot modela și cu uleiul, eu prefer să modelez cu apă pentru că este aluatul mai elastic și se face mai repede.”, a explicat Maica Valentina, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.