Printre rețetele pregătite, Maica Antonia a decis să pregătească și câteva spaghete cu sos roșu și ton.
De această dată, Maica Antonia este cea care a pregătit o nouă rețetă delicioasă și de-a dreptul rapidă. Aceasta a ales să gătească spaghete cu ton, la care a adăugat și alte ingrediente precum ardei gras, ceapă, usturoi, dar și câteva condimente pentru un gust pe măsură. O adevărată delicatesă de rețetă, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Spaghete cu ton, pregătită de Maica Antonia
Ingrediente
- 500 g spaghete din grâu dur
- 400 g ton( din conservă)
- 500 ml suc de roșii
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 g parmezan
Mod de preparare
- “Pregătim un meniu foarte ușor și gustos, spaghete cu suc de roșii și ton.
- Pentru început, punem apa la fiert. La jumătate de kilogram de spaghete, am pus 4 litri de apă. Adăugăm o lingură de sare și lăsăm să fiarbă apa.
- Între timp o să toc legumele pentru sos, începem cu ceapa. (…)
- După ce am tocat ceapa fâșii, o s-o punem aici (n.r. în tigaie). Acum tocăm 2 căței de usturoi mărunt. (…) Adăugăm usturoiul (n.r. în tigaie) și apoi tocăm ardeiul cubulețe. (…) O să tocăm și cealaltă jumătate de ardei. (…)
- O să adăugăm puțin ulei de măsline, nu prea mult, 3 linguri am pus, puțină sare, am pus piperul și puțină apă, ca să nu prăjim. Acoperim și lăsăm să se călească legumele până se înmoaie.
- Acum apa fierbe (n.r. din oala pentru paste) și o să adăugăm spaghetele care sunt din grâu dur.
- Peste legumele din tigaie adăugăm tonul, sucul de roșii, busuiocul mărunțit. Le amestecăm puțin și lăsăm să fiarbă.
- Spaghetele s-au fiert și o să le strecurăm de apă. Deoarece sunt din grâu dur, nu trebuie limpezite, se folosesc așa, doar le lăsăm să se scurgă de apă în care au fiert.
- Acum o să punem pastele peste sosul din tigaie. Oprim focul. Le amestecăm puțin, le acoperim și lăsăm până sosul pătrunde în spaghete.
- Punem pastele într-un vas curat, iar peste ele se presară parmezan, după preferință.
- Pastele se servesc calde!”, a explicat Maica Antonia, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.