Maica Macrina a explicat cum pregătește pasca fără aluat și frământare, perfectă pentru Paște.
Maica Macrina, de la Mănăstirea Sfintei Cruci, a explicat, pas cu pas, pentru Trinitas, cum pregătește o pască fără aluat, perfectă pentru această perioadă de sărbători.
Cum pregătește Maica Macrina pasca fără frământare?
Maica a vorbit despre toate ingredientele de care are nevoie și cât de ușor este de realizat, fără să aveți nevoie de foarte mult timp și frământat. La fel de importante sunt și esențele, în funcție de gust, iar brânza dată prin blender oferă o textură fină și gustoasă.
Ingrediente:
700 g brânză dulce de vaci
6 ouă
200 g zahăr
400 g smântână
150 g unt
100 g făină
100 g griș
200 g stafide
un praf de sare
3 linguri esență de rom
“Voi face pască fără aluat, o rețetă pe care o fac de Sfintele Paște. Voi începe cu cele șase ouă de casă, pe care le bat ușor. Acum în ploaie zahărul și trebuie să amestec până se topește. Este o pască cu o textură foarte fină. Brânza am dat-o prin blender. Pentru textura mai fină am încercat și cu brânza nedată prin blender, dar îmi place mai mult așa are o textură foarte fină.
Adăugăm brânza, am dat o la blender pentru o textură mai fină. Toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Acum voi pune smântâna și făina. Voi pune stafidele. Cei ce doresc, pot să pună merișoare sau fructe de pădure. Eu am preferat stafidele. Un praf de sar, iar la sfârșit trei linguri de esență de rom. Putem schimba gustul cu esență de lămâie sau esență de vanilie. Pentru coacere am pregătit această tavă detașabilă cu diametru de 27 cm, am pus hârtie de copt și pe margine am un ou cu unt.
Voi transfera această compoziție, este gata, o voi da la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru o oră. Pasca este gata, o voi lăsa să se răcească complet. Pasca s-a răcit complet, cu ajutorul unui cuțit voi desface de pe margine încet, ca să nu se zgârie tava, voi desface inelul, o să pudrez cu zahăr. După cum vedeți, pasca are o textură foarte fină, este foarte gustoasă și ușor de făcut.”,
a povestit Maica Macrina.
Maica Macrina a explicat cum pregătește pasca fără aluat și frământare, perfectă pentru Paște.
Mihai Gâdea, despre cum l-a schimbat venirea pe lumea a fiicei sale „Momentul în care Karina mi-a luat degetul în mânuța ei a fost ceva ce n-am să uit niciodată”
Invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, omul de televiziune Mihai Gâdea a ieșit pentru un moment din rolul de jurnalist și a vorbit în calitate de tată. Chiar dacă dintotdeauna a preferat să-și țină familia departe de ochii publicului, au existat însă ocazii, și nu puține, când a vorbit despre reușitele fiicei sale Karina de care este foarte mândru.