Maica Macrina a explicat cum pregătește pasca fără aluat și frământare, perfectă pentru Paște.
Maica Macrina, de la Mănăstirea Sfintei Cruci, a explicat, pas cu pas, pentru Trinitas, cum pregătește o pască fără aluat, perfectă pentru această perioadă de sărbători.
Cum pregătește Maica Macrina pasca fără frământare?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Maica a vorbit despre toate ingredientele de care are nevoie și cât de ușor este de realizat, fără să aveți nevoie de foarte mult timp și frământat.
Ingrediente:
- 700 g brânză dulce de vaci
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 400 g smântână
- 150 g unt
- 100 g făină
- 100 g griș
- 200 g stafide
- un praf de sare
- 3 linguri esență de rom
“Voi face pască fără aluat, o rețetă pe care o fac de Sfintele Paște. Voi începe cu cele șase ouă de casă, pe care le bat ușor. Acum în ploaie zahărul și trebuie să amestec până se topește. Este o pască cu o textură foarte fină. Brânza am dat-o prin blender. Pentru textura mai fină am încercat și cu brânza nedată prin blender, dar îmi place mai mult așa are o textură foarte fină.
Adăugăm brânza, am dat o la blender pentru o textură mai fină. Toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Acum voi pune smântâna și făina. Voi pune stafidele. Cei ce doresc, pot să pună merișoare sau fructe de pădure. Eu am preferat stafidele. Un praf de sar, iar la sfârșit trei linguri de esență de rom. Putem schimba gustul cu esență de lămâie sau esență de vanilie. Pentru coacere am pregătit această tavă detașabilă cu diametru de 27 cm, am pus hârtie de copt și pe margine am un ou cu unt.