Maica Siluana a explicat cum pregătește un fel de mâncare perfect pentru postul Paștelui.
O săptămână ne mai desparte până la sărbătorile pascale, iar în acest post, cei care își doresc să nu consume preparate cu carne, brânză, ouă și lapte, apelează la o mulțime de alte trucuri, pentru a avea o masă potrivită și sănătoasă. Este și cazul maicii Siluana, de la mănăstirea Mihai Vodă, care a vorbit pentru Trinitas, despre o rețetă pe care o face adesea la mănăstire, învățată din călătoriile sale.
Cum pregătește maica Siluana cartofii București?
Ingrediente:
Citește și: Data la care se vor livra alocațiile copiilor în luna august 2025- kanald.ro
- 1 kg de cartofi
- 1 morcov
- 6/7 căței de usturoi
- o lingura de pătrunjel tocat
- sare după gust
Pentru acest fel de mâncare, maica Siluana are nevoie doar de cartofi, morcovi, căței de usturoi, o lingură de pătrunjel tocat și sare după gust, iar aceasta explică exact ce trebuie să facem, cum taie cartofii, cât trebuie să stea la copt, fără să se prăjească prea mult și doar să fie înăbușiți. Adaugă usturoiul, morcovul tăiat feliuțe, pătrunjelul tocat, sare după gust, iar acest fel de mâncare poate fi folosit ca garnitură, pentru cei care consumă carne sau consumat ca atare.
“O rețetă simplă, gustoasă și la îndemâna oricărei gospodine, cartofi București. Am adăugat morcovi și usturoi și au fost cu succes. După ce am pregătit cartofii, după ce i-am tăiat felii, pregătim morcovul și usturoiul date pe răzătoare. Merge și tocat, nu-i problem, apoi îi condimentăm cu sare, adăugăm apa, uleiul și se dă la foc foarte simplu. Urmează să adăugăm morcovul și usturoiul, apoi un pic de sare.