Descoperă în articolul de mai jos cum poți transforma o frișcă într-o frișcă foarte cremoasă, cu ajutorul unui singur ingredient.
Atunci când apar primele fructe de sezon, precum căpșunile, cireșele și zmeura, multe gospodine pregătesc torturi delicioase cu fructe și cu frișcă. Acest desert reprezintă un dulce răcoritor și extrem de apreciat de către toți membrii familiei. În cazul în care și ție îți plac foarte mult deserturile cu frișcă, îți prezentăm un truc foarte simplu care va îmbunătăți gustul tortului tău.
Mai sunt doar câteva zile până când vor apărea pe piață căpșunile pline de savoare, precum și cireșele de mai.
De asemenea, aceste fructe pot fi consumate și sub formă de salată de fructe în care să adaugi puțină frișcă. Nu trebuie să uităm nici de înghețata cu fructe, în care să adaugi puțină smântână. Desertul răcoritor poate fi oferit și copiilor mici, fără teama că ar conține zahăr.
Dacă nu îți place prea mult spuma de frișcă pentru că este prea dulce ori prea densă, poți apela la un truc simplu.
Adaugă iaurt grecesc, iar gustul va deveni dulce-acrișor și va fi mult mai ușor de consumat. Începi să adaugi câte o lingură de iaurt grecesc în frișca deja bătută și vezi cum își schimbă gustul.
Bate ușor cu telul sau cu mixerul compoziția, iar în câteva minute, vei putea obține o frișcă mătăsoasă, ușor strălucitoare și suficient de groasă pentru a decora un tort cu fructe.Pentru ca acest truc să aibă succes de fiecare dată, alege un iaurt grecesc de calitate, să fie ceva mai gros, să aibă peste 10% grăsime. Poți cumpăra chiar și un iaurt grecesc cu arome, fie că este un iaurt cu aromă de vanilie sau care are deja fructe în interior, iaurtul grecesc va oferi exact acel gust plăcut pe care îl cauți la deserturile tale.
Cei care au încercat deja acest truc au și un sfat important: folosește doar partea cremoasă și groasă a iaurtului și aruncă zerul acumulat deasupra, deoarece frișca se poate tăia în acest mod.Trebuie să știi faptul că un iaurt obișnuit nu va avea același gust și nu va fi la fel de eficient, deoarece are un nivel de grăsime mai mic și nu este la fel de cremos precum iaurtul grecesc.
Cum se pregătește frișcă cu iaurt grecesc
Pentru ca rezultatul final să fie unul pe placul tuturor, ingredientele trebuie să fie foarte reci, inclusiv bolul, deoarece se vor bate mult mai bine și își vor păstra forma și mai bine.
Combină o cană de smântână grasă sau de frișcă cu ¼ cană de iaurt grecesc integral în bolul unui mixer.
După ce se pregătește frișca, se poate păstra la frigider timp de două sau chiar trei zile într-un vas acoperit. Înainte de a fi adăugată în prăjituri sau torturi, este nevoie de a fi puțin bătută.
Această frișcă poate fi folosită și la prăjitura Pavlova, precum și la înghețată sau la tortul diplomat.
Înghețată de căpșuni cu frișcă, iaurt grecesc și miere
Pentru această rețetă ai nevoie doar de trei ingrediente:
- 500 de grame de căpșuni proaspete și bine coapte
- 500 de grame de frișcă cu iaurt grecesc
- 3 linguri de miere
- vanilie pentru gust
Se spală bine fructele, se taie codițele și se lasă la scurs. Se taie în jumătate și se pun într-un blender pentru a le face piure. Se adaugă mierea. Următorul pas îl reprezintă încorporarea frișcăi cu iaurt grecesc. Se amestecă bine cu un tel, se pune compoziția în caserole și se pun la congelator timp de câteva ore. La fiecare 30 de minute, se amestecă bine înghețata pentru ca nu se forma cristale de gheață.