Printre rețetele pregătite, Maica Iustina a decis să pregătească și rulouri cu somon afumat.
De această dată, Maica Iustina este cea care a pregătit o nouă rețetă delicioasă și de-a dreptul rapidă. Aceasta a ales să prepare rulouri fresh și gustoase, cu somon afumat. O adevărată delicatesă de rețetă, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Rulouri cu somon afumat, pregătite de Maica Iustina
Ingrediente
- 1 castravete lung
- 100 g brânză de vaci
- mărar
- 1/2 ceapă mică
- 100 g somon afumat
- ardei gras roșu
Mod de preparare
- "Vom pregăti acum niște rulouri de somon cu brânză de vaci.
- Pentru asta avem nevoie de un castravete lung și începem să tăiem sub forma aceasta longitudinală. Prima bucată care e doar coajă, o eliminăm și continuăm cu celelalte, le punem pe un șervet din acesta de bucătărie care să fie absorbant. Castravetele are multă apă și de aceea trebuie s-o absorbim un pic, ca să nu avem surpriza, să nu ni se ruleze rulourile. (…)
- Pentru pasta de brânză vom avea nevoie de un robot de bucătărie. Tocăm nelipsitul mărar. (…) Punem brânză de vaci, iar în afară de mărar, o să avem nevoie și de o jumătate de ceapă. Eu întotdeauna când fac ceva cu ceapă crudă, o pun un pic în apă cu sare, pentru că dacă se întâmplă să ne rămână din mâncare pe ziua următoare, ceapa atunci nu se amărăște, dacă a stat un pic în apă și încercăm să o tocăm cât putem noi de mărunt.
- Vom întinde bucățile de castravete care acum cred că s-au uscat.
- Capătul acesta o să lăsăm un pic nu foarte încărcat cu somon, pentru că acolo vom pune o pată de culoare, un pic de ardei roșu. Acum întoarcem foaia de copt și dintr-un ardei roșu, tăiem câteva bucățele, nici foarte groase, nici foarte subțiri. Acum, practic, urmează etapa, ca să zicem așa, cea mai complicată. Cu foaia de copt venim și începem rularea. (…)
- Acesta este rezultatul și acum urmează o etapă, ca să-i spunem așa, de fixare. Avem niște scobitori aici și încercăm să trecem cu ele dintr-o parte în cealaltă, astfel vom fixa rulourile, apoi le vom tăia mult mai ușor. (…)
- Practic, pentru partea finală trebuie mai multă atenție ca să fie așa ușor mai delicat și tăiem rondele rulourile, rând pe rând. Am pregătit aici o farfuriuță pe care să le și punem ca să arate frumos.”, a explicat Maica Iustina, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.