Rulouri cu somon afumat, rețeta pregătită de Maica Iustina! De ce este important să așezăm feliile de castravete pe un șervețel de bucătărie, înainte de toate? "Pasta nu se pune foarte multă!"

Rulouri cu somon afumat, rețeta pregătită de Maica Iustina! De ce este important să așezăm feliile de castravete pe un șervețel de bucătărie, înainte de toate?
Rulouri cu somon afumat, rețeta pregătită de Maica Iustina! De ce este important să așezăm feliile de castravete pe un șervețel de bucătărie, înainte de toate? "Pasta nu se pune foarte multă!"

Printre rețetele pregătite, Maica Iustina a decis să pregătească și rulouri cu somon afumat.

De această dată, Maica Iustina este cea care a pregătit o nouă rețetă delicioasă și de-a dreptul rapidă. Aceasta a ales să prepare rulouri fresh și gustoase, cu somon afumat. O adevărată delicatesă de rețetă, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.

Rulouri cu somon afumat, pregătite de Maica Iustina

Citește și: Plăcintă fragedă cu brânză dulce și stafide, rețeta pregătită de Maica Siluana! "Merge foarte bine cu iaurt sau kefir!"

Citește și: Ruladă cu cremă de vanilie, desertul inventat de maica stareță Ecaterina. “Batem albușul cu zahăr până se face aproape de consistența unei bezele.”

Ingrediente

  • 1 castravete lung
  • ⁠100 g brânză de vaci
  • ⁠mărar
  • ⁠1/2 ceapă mică
  • ⁠100 g somon afumat
  • ⁠ardei gras roșu

Mod de preparare

Citește și: Incredibil ce notă a primit un elev care a luat 3,5 la BAC la Matematică, după contestație. Diferența este uriașă- kanald.ro

Citește și: O tânără de 25 de ani, găsită în lenjerie intimă după ce a căzut de la etajul unui bloc din Iași. Ce s-a întâmplat, de fapt- stirilekanald.ro

  1. "Vom pregăti acum niște rulouri de somon cu brânză de vaci.
  2. Pentru asta avem nevoie de un castravete lung și începem să tăiem sub forma aceasta longitudinală. Prima bucată care e doar coajă, o eliminăm și continuăm cu celelalte, le punem pe un șervet din acesta de bucătărie care să fie absorbant. Castravetele are multă apă și de aceea trebuie s-o absorbim un pic, ca să nu avem surpriza, să nu ni se ruleze rulourile.
    (…)
  3. Pentru pasta de brânză vom avea nevoie de un robot de bucătărie. Tocăm nelipsitul mărar. (…) Punem brânză de vaci, iar în afară de mărar, o să avem nevoie și de o jumătate de ceapă. Eu întotdeauna când fac ceva cu ceapă crudă, o pun un pic în apă cu sare, pentru că dacă se întâmplă să ne rămână din mâncare pe ziua următoare, ceapa atunci nu se amărăște, dacă a stat un pic în apă și încercăm să o tocăm cât putem noi de mărunt.
    (…) Pornim robotul. Nu adăugăm altceva, pentru că brânza e suficient de grasă și o s-o lăsăm până se face cremă. Adăugăm și un pic de sare, nu foarte multă, pentru că somonul afumat pe care îl vom folosi, este și el sărat. Consistența este bună, o transferăm într-un bol. (…) Cred că e suficientă pasta, nu se pune foarte multă, ca să nu fie stratul foarte gros.
  4. Vom întinde bucățile de castravete care acum cred că s-au uscat.
    (…) Acum, cu grijă vom întinde pasta de brânză. Nu e un aperitiv greu de făcut, dar trebuie cu un pic de delicatețe, atenție lucrat, ca să nu ratăm rularea după aceea. Toate etapele premergătoare sunt importante pentru cea finală, rularea, care e un pic mai complicată. (…) Aici avem somonul afumat, îl desfacem, nu contează că se rupe, important e să fie așa răspândit pe toată suprafața și să nu fie foarte gros.
    Dacă-l vedem că e gros, chiar noi insistăm să se rupă, să nu rămână rulourile așa prea mari, prea neplăcute ca și aspect.
  5. Capătul acesta o să lăsăm un pic nu foarte încărcat cu somon, pentru că acolo vom pune o pată de culoare, un pic de ardei roșu. Acum întoarcem foaia de copt și dintr-un ardei roșu, tăiem câteva bucățele, nici foarte groase, nici foarte subțiri. Acum, practic, urmează etapa, ca să zicem așa, cea mai complicată. Cu foaia de copt venim și începem rularea. (…)
  6. Acesta este rezultatul și acum urmează o etapă, ca să-i spunem așa, de fixare. Avem niște scobitori aici și încercăm să trecem cu ele dintr-o parte în cealaltă, astfel vom fixa rulourile, apoi le vom tăia mult mai ușor. (…)
  7. Practic, pentru partea finală trebuie mai multă atenție ca să fie așa ușor mai delicat și tăiem rondele rulourile, rând pe rând. Am pregătit aici o farfuriuță pe care să le și punem ca să arate frumos.”, a explicat Maica Iustina, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ruladă cu cremă de vanilie, desertul inventat de maica stareță Ecaterina. “Batem albușul cu zahăr până se face aproape de consistența unei bezele.”

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”

Criticat pentru versurile cântate pe scena festivalului "Beach, Please!”, Albert NBN reacționează cu o replică usturătoare: "Aţi luat toţi foc că de ce înjur România. Sunteţi nişte inculţi care nu ştiţi la ce mă refer"

Pâine de casă cu gustul copilăriei, rețeta pregătită de bunica Gherghina: “Uitați ce rumenă și frumoasă este.”

Preț carburanți marți, 15 iulie 2025: Cât costă marți litrul de benzină și motorină

„Inima mea nu acceptă cât te-ai chinuit pe un pat de spital” Familia tânărului ucis de un luptător K1 își strigă durerea și cere să se facă dreptate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies