Printre rețetele pregătite, părintele Dimitrie a ales și salată de „icre”, însă fără să folosească pește, ci semințe de chia.
De această dată, părintele Dimitrie este cel care a pregătit o nouă rețetă, cea de salată de „icre”, unde a ales să înlocuiască ingredientul principal cu semințele de chia, pentru a evita folosirea uleiului, acesta fiind înlocuit cu apă sau lapte, după preferințe. O adevărată delicatesă, pregătită cu multa pricepere și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Salată de „icre” din semințe de chia, pregătită de părintele Dimitrie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente "icre" de chia
Citește și: Un cunoscut medic din Cluj s-a sinucis. Era condamnat pentru luare de mită- stirilekanald.ro
- 50 g semințe de chia
- 200 ml lapte sau apă
- 1 ceapă mică roșie
- 1/2 ardei kapia
- pătrunjel
- busuioc
- sare
Ingrediente salată de crudități
- 1 morcov
- 1 sfeclă
- 1 păstârnac
- 1 iaurt
- 1 ardei kapia
- busuioc
- sare
Mod de preparare
- “O salată de icre din semințe de chia. (…) Semințele acestea se gătesc simplu, la o lingură din semințe de chia trebuie să adăugați un pahar de apă sau de lapte. (…) Dacă veți pune apă vor fi transparente, dacă veți pune lapte o să fie albicioase, să semene foarte mult cu icrele. (…) Ele se umflă repede, în 10 minute sunt gata de consum.
- Recomandarea mea este ca semințele de chia, pentru sănătatea organismului, să fie consumate doar înmuiate în prealabil în apă și nu direct.
- Le faceți exact ca pe icre, puneți ceapă, verdeață, sare. În salate se pot adăuga câte o linguriță, nu mai mult. Punem ceapă pentru gust mai mult, că ceapa se pune la icre ca să taie greața, dar astea nu sunt grețoase că nu-s făcute cu ulei, sunt făcute cu apă, dacă doriți, sau cu
- Se păstrează la frigider, mâncați câte 2-3 felii și cei mici pot gusta și cei bătrâni. (…) Să punem și sare și busuioc și imediat o să ne ocupăm și de o salată de crudități, ca să mâncăm alături de aceste icre. (…)
- Salata de crudități o să facem din rădăcinoase, morcov răzuit (…) sfeclă roșie răzuită (…) punem și un păstârnac (…) și acum să le amestecăm aici. (…) Avem deja multă culoare și opțional puteți să puneți așa ca un dressing, iaurt (…) un pic de sare, un pic de busuioc, un pic de pătrunjel (…) mai punem și un pic de ardei. (…)
- Acum să și mâncăm! (…) Este un fel de salată de boeuf, la rece.”, a explicat părintele Dimitrie, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.