Printre rețetele pregătite, Maica Alexandra a gătit și chiftele, însă nu orice chiftele, ci unele mai sănătoase ca niciodată, din linte, spanac și mazăre.
De această dată, Maica Alexandra este cea care a pregătit o nouă rețetă, cea de chifteluțe, în care a decis să folosească ca ingrediente principale, lintea, mazărea și spanacul. O adevărată delicatesă, pregătită cu multa pricepere și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Chiftele de linte, spanac și mazăre, pregătite de Maica Alexandra
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 200 g linte
- 200 g mazăre
- 200 g spanac
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță boia dulce
- sare
- piper
- 4 linguri făină
- 4 linguri pesmet
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
Mod de preparare
- “Vă prezentăm un meniu simplu și accesibil tuturor, mergând pe ideea de simplitate a Sfântului, rezultând un meniu cu adevărat călugăresc, pe care l-am numit după numele Sfântului: turtițele Sfântului Antipa.
- Punem lintea la fiert cu puțină sare, lintea o fierbem în jur de 10 minute.
- Între timp mixăm ceapa la blender. (…)
- Punem puțin ulei în tigaie, punem ceapa la călit. O călim puțin, după care aici adăugăm spanacul pe care l-am spălat în prealabil și o să-l rupem. (…)
- Spanacul este gata și trebuie să-l scurgem puțin, ca să nu fie cu zeamă. (…)
- După ce lintea a fiert, o scurgem și pe ea de zeamă, o lăsăm puțin să se răcească, apoi amestecăm ingredientele. După ce lintea s-a răcit, la rețeta noastră mai adăugăm mazăre pe care o mixăm și pe ea puțin ca să nu fie boabele întregi, dar pe jumătate.
- Acum amestecăm toate ingredientele. O legătură de mărar și o legătură de pătrunjel, (…) verdeața este gata, o adăugăm. (…)
- Rețeta noastră este gata, este foarte sățioasă, conține multe proteine vegetale (…), nu conține ulei, decât cât punem în tavă aici, să ungem tava.
- Le stropim un pic și cu ulei de măsline și punem un pic de susan. Le punem în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius și durează cam 45 de minute până sunt gata. (…)
- Chiftelele sunt gata, pregătim farfuria. Așa arată meniul! (…) Poftă bună!”, a explicat Maica Alexandra, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.