Printre rețetele pe care le puteți face în zilele cu dezlegare la pește și nu numai, se poate afla și cea de pește pe pat de spanac.
De această dată, Sora Margereta este cea care a pregătit o nouă rețetă, potrivită pentru orice sezon, însă în special atunci când este dezlegare la pește, și anume pește pe pat de spanac. O adevărată delicatesă, pregătită cu ingrediente puține și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Pește pe pat de spanac, pregătit de Sora Margareta
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Covrigei cu must, desertul toamnei de la Mănăstirea Jercălăi. “Se pot servi dimineața cu ceai.”
Ingrediente
- 3 bucăți de pește
- Zeama de la 1 lămâie
- Sare
- Piper
- 200 g spanac
- 50 g unt sau 50 ml ulei
- 3 căței de usturoi
- Rozmarin
- Fulgi de migdale/arahide
Mod de preparare
- “Vă prezint o rețetă de pește cu fulgi de migdale pe un pat de spanac.
- Păstrăvul a stat deja puțin cu lămâie stoarsă în el, așa că acum o să-l luăm și punem pe el puțină sare, piper și o să-l pregătim grill. Între timp facem spanacul (…), îl tragem puțin prin tigaie în puțin unt și spanacul o să fie un pat pentru păstrăv și se bagă după aceea la cuptor cu niște fulgi de arahide deasupra, care dau așa o savoare peștelui.
- Acum o să punem peștele pe grătar, pe grill și-l pregătim aproximativ 15 minute.
- Între timp o să pregătim și spanacul, pe care îl tragem puțin prin tigaie în unt. Topim puțin untul și spanacul îl rupem puțin, deci nu folosim cuțit, că e bine să fie așa, cât se poate de natural, de verde, de frumos, care va fi un pat pentru pește.
- Peștele e gata, se vede că e ușor rumen. Spanacul este și el gata, este ușor tras prin tigaie cu unt, deci verde, frumos, este proaspăt cules, dar și aici puțin l-am tras prin tigaie și acum o să facem un pat din acest spanac. Peștele îl punem deasupra și cu niște fulgi de arahide, stropim deasupra și băgăm la cuptor. De acum spanacul îl punem în vas, formăm așa un pat pentru pește, așezăm și peștele.
- Peștele este gata, uitați-vă, el este gata când fulgii de migdale prind puțină culoare și acum să îl glazurăm așa puțin cu o frunzuliță de busuioc, care o să-și lase frumos și mirosul și se poate servi cu lămâie, cu mămăliguță dacă se dorește, dar și așa. (…) Vă dorim să aveți poftă!”, a explicat Sora Margareta, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.