Prăjitură cu nucă, ciocolată și biscuiți, rețeta Roxanei Blenche. „Este senzațională. Este foarte bună, texturată și aromată!”

Prăjitură cu nucă, ciocolată și biscuiți, rețeta Roxanei Blenche. „Este senzațională. Este foarte bună, texturată și aromată!”
Prăjitură cu nucă, ciocolată și biscuiți, rețeta Roxanei Blenche. „Este senzațională. Este foarte bună, texturată și aromată!”

Roxana Blenche a prezentat rețeta unui desert delicios și a menționat toate ingredientele de care are nevoie pentru el.

Roxana Blenche împarte adesea numeroase rețete delicioase pentru toți urmăritorii ei, iar de această dată a explicat cum pregătește un desert delicios, o prăjitură cu nuci, cremă de ciocolată, frișcă, migdale și biscuiți.

Ingrediente blat:

  • 7 albușuri de ou
  • Sare
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri de făină
  • O linguriță de praf de copt
  • 2 linguri cu vârf de pesmet
  • Migdale sau nuci măcinate
  • 300 g miez de nucă

Ingrediente cremă:

  • 7 gălbenușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 7 linguri lapte
  • cremă de alune sau ciocolată
  • 500 ml frișcă lichidă
  • Biscuiți
  • Cafea

Bucătarul a început prin a face blatul pentru prăjitură, amestecă

toate ingredientele și se folosește de nuci întregi pentru o forma o crustă.  “Haideți să facem prăjitura Deliciu. Este senzațională, iar cei mici și cei mari o adoră, trebuie să încercați și voi. Punem șapte albușuri de ou pe care le batem cu un praf de sare și 200 g de zahăr. Adăugăm și patru linguri de făină pe care le cernem, punem o linguriță de praf de copt, amestecăm totul foarte bine.
Punem două linguri cu vârf de pesmet și adăugăm migdale sau nucă măcinată. Între timp, într-o tavă în care am pus hârtie de copt, tapetată cu unt și am pus făină, așez 300 g de miez de nucă peste care adaug compoziția de blat. Uniformizez ușor, preîncălzesc cuptorul la 180 de grade cu ventilație sus și jos. O lăsăm timp de 30 de minute.”,
a spus Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru prăjitură

Citește și: Pizza cu cartofi, rețeta pregătită de Roxana Blenche. „Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi”

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Citește și: Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte! Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Cât blatul se află la cuptor, aceasta a pregătit și crema pentru prăjitură, iar când aceasta este gata, începe prin a însiropa biscuiții în cafea, realizând straturi din frișcă și ciocolată.  “Între timp ne apucăm de cremă.

Avem nevoie de șapte gălbenușuri, 10 linguri de zahăr, pe care le batem până acesta se spumează, după care adăugăm șapte linguri de lapte și mergem cu crema pe bain marie până aceasta devine omogenă. Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit. După ce blatul s-a răcit, adăugăm cremă de ciocolată sau alune într-un strat subțire, iar în mixer vom bate 500 ml de frișcă lichidă. Crema s-a răcit, apoi o punem în frișca lichidă bătută. Avem o cremă delicioasă și aerată. Adăugăm crema deasupra, uniformizăm, după care luăm biscuiți și îi însiropăm în cafea. Așezăm biscuiți deasupra însiropați, după care mai punem un strat de cremă. Uniformizăm în prima din nou, la final păstrăm cacao, iar acesta este rezultatul după ce a stat 4-5 ore la frigider. Trebuie să încercați această rețetă, este foarte bună, texturată și aromată.”, a mai spus bucătarul.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte! Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies