Pizza cu cartofi, rețeta pregătită de Roxana Blenche. „Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi.”

Pizza cu cartofi, rețeta pregătită de Roxana Blenche. „Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi.”
Pizza cu cartofi, rețeta pregătită de Roxana Blenche. „Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi.”

Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește pizza cu cartofi și care sunt ingredientele de care are nevoie.

Roxana Blenche  este mereu activă pe rețele de socializare, acolo unde împarte numeroase rețete cu toți cei care o urmăresc. Din doar câteva ingrediente, bucătarul reușește să pregătească un preparat delicios, iar de această dată a dezvăluit de ce are nevoie pentru o pizza cu cartofi, dar și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 1 kg făină 650
  • 35 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 50 ml ulei de măsline
  • 25 g sare
  • 650 ml apă călduță
  • Cartofi
  • Smântână lichidă
  • Rozmarin

„Vom face o pizza la tavă, absolut delicioasă. Cu toții avem câțiva cartofi rămași în cămara noastră, așa că hai să combatem risipa alimentară.

Avem nevoie de 1 kg de făină 650, 35 grame zahăr, 10 grame drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 25 de grame de sare și undeva la 650 ml de apă călduță, nu rece. Malaxăm aluatul foarte bine, după care într-un bol punem puțin ulei de măsline, adăugăm aluatul și îl lăsăm la dospit 12 ore la rece. Îl scoatem de la rece, după care îl divizăm.”,
a spus Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche pizza cu cartofi

Citește și: Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte! Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Citește și: Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile! Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească!”

După ce aluatul a stat la dospit și a fost divizat în biluțe, a luat foile și le-a întins cât tava, după care a venit cu cartofi tăiați fâșii, cu ulei de măsline și smântână lichidă la bază, după care a adăugat câteva condimente, iar pizza a fost băgată la cuptor.  „Am folosit 550 g de aluat, am făcut biluțe și le-am lăsat la temperatura camerei să dospească din nou.

După ce a stat la temperatura camerei undeva la două trei, ore, luăm aluatul și îl întindem frumos la mână, pe suprafața tăvii. Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi cu ulei de măsline și sare. Îi așez frumușel, iau puțin rozmarin din grădină, pun deasupra ulei de măsline și merg cu ea la cuptor. Eu am pus-o la cuptorul încins. Voi, acasă, puteți să o puneți la 250 de grade.”,
a mai adăugat Roxana Blenche.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de tort de ciocolată și fructe de pădure, pregătită de chef Roxana Blenche! „Este un tort super bun.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

După o perioadă de TĂCERE, Alina Sorescu face noi confesiuni dureroase despre ce s-a întâmplat în viața ei alături de Alexandru Ciucu și a scos la iveală DETALII TULBURĂTOARE: " Dacă nu făceam așa, mă acuza că..."CE A FĂCUT pentru a o controla

Mesaj emoționant transmis de Burcu Biricik fiicei sale

Imagini spectaculoase de la nunta celebrului Feyyaz Şerifoğlu, protagonistul serialului "Fata de la fereastră"! Iată cine este soția îndrăgitului actor

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies