Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește pizza cu cartofi și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Roxana Blenche este mereu activă pe rețele de socializare, acolo unde împarte numeroase rețete cu toți cei care o urmăresc. Din doar câteva ingrediente, bucătarul reușește să pregătească un preparat delicios, iar de această dată a dezvăluit de ce are nevoie pentru o pizza cu cartofi, dar și modul de preparare.
Ingrediente:
- 1 kg făină 650
- 35 g zahăr
- 10 g drojdie uscată
- 50 ml ulei de măsline
- 25 g sare
- 650 ml apă călduță
- Cartofi
- Smântână lichidă
- Rozmarin
„Vom face o pizza la tavă, absolut delicioasă. Cu toții avem câțiva cartofi rămași în cămara noastră, așa că hai să combatem risipa alimentară. Avem nevoie de 1 kg de făină 650, 35 grame zahăr, 10 grame drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 25 de grame de sare și undeva la 650 ml de apă călduță, nu rece. Malaxăm aluatul foarte bine, după care într-un bol punem puțin ulei de măsline, adăugăm aluatul și îl lăsăm la dospit 12 ore la rece.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum pregătește Roxana Blenche pizza cu cartofi
După ce aluatul a stat la dospit și a fost divizat în biluțe, a luat foile și le-a întins cât tava, după care a venit cu cartofi tăiați fâșii, cu ulei de măsline și smântână lichidă la bază, după care a adăugat câteva condimente, iar pizza a fost băgată la cuptor.
„Am folosit 550 g de aluat, am făcut biluțe și le-am lăsat la temperatura camerei să dospească din nou. După ce a stat la temperatura camerei undeva la două trei, ore, luăm aluatul și îl întindem frumos la mână, pe suprafața tăvii. Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi cu ulei de măsline și sare. Îi așez frumușel, iau puțin rozmarin din grădină, pun deasupra ulei de măsline și merg cu ea la cuptor.