Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește pizza cu cartofi și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Roxana Blenche este mereu activă pe rețele de socializare, acolo unde împarte numeroase rețete cu toți cei care o urmăresc. Din doar câteva ingrediente, bucătarul reușește să pregătească un preparat delicios, iar de această dată a dezvăluit de ce are nevoie pentru o pizza cu cartofi, dar și modul de preparare.
Ingrediente:
1 kg făină 650
35 g zahăr
10 g drojdie uscată
50 ml ulei de măsline
25 g sare
650 ml apă călduță
Cartofi
Smântână lichidă
Rozmarin
„Vom face o pizza la tavă, absolut delicioasă. Cu toții avem câțiva cartofi rămași în cămara noastră, așa că hai să combatem risipa alimentară.
Avem nevoie de 1 kg de făină 650, 35 grame zahăr, 10 grame drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 25 de grame de sare și undeva la 650 ml de apă călduță, nu rece. Malaxăm aluatul foarte bine, după care într-un bol punem puțin ulei de măsline, adăugăm aluatul și îl lăsăm la dospit 12 ore la rece. Îl scoatem de la rece, după care îl divizăm.”,
După ce aluatul a stat la dospit și a fost divizat în biluțe, a luat foile și le-a întins cât tava, după care a venit cu cartofi tăiați fâșii, cu ulei de măsline și smântână lichidă la bază, după care a adăugat câteva condimente, iar pizza a fost băgată la cuptor. „Am folosit 550 g de aluat, am făcut biluțe și le-am lăsat la temperatura camerei să dospească din nou.
După ce a stat la temperatura camerei undeva la două trei, ore, luăm aluatul și îl întindem frumos la mână, pe suprafața tăvii. Adăugăm puțină smântână lichidă la bază, după care pun fâșii de cartofi cu ulei de măsline și sare. Îi așez frumușel, iau puțin rozmarin din grădină, pun deasupra ulei de măsline și merg cu ea la cuptor. Eu am pus-o la cuptorul încins. Voi, acasă, puteți să o puneți la 250 de grade.”,
a mai adăugat Roxana Blenche.
În ciuda faptului că artistul se află acum într-o lungă relație cu Alina Marymar, se pare că păstrează o legătură strânsă și cu prima sa soție, Lambada.