Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Punem la topit 40 de grame de ciocolată cu 40 de grame de unt. După ce s-a topit integral, le scoatem într-un bol. Adăugăm 6 albușuri de ouă cu un praf de sare și le lăsăm să se bată bine. Între timp, peste gălbenușuri adăugăm un plic de praf de copt.
Adăugăm și 140 de grame de zahăr peste albușuri, 2 plicuri de zahăr vanilat, compoziția de gălbenuș, ciocolata cu untul topit, iar într-un vas cernem 25 de grame de cacao cu 100 de grame de făină. Adăugăm și acestea în compoziție. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, sus și jos, fără ventilație. Adăugăm compoziția într-o formă rotundă și între timp mergem pe foc să topim ciocolata. Avem nevoie de 400 de grame de frișcă lichidă cu 400 de grame de ciocolată pe foc și după ce s-au topit, le blendăm cu frișca rece lichidă.
Dăm la rece compoziția. Între timp am luat vișine din congelator, le-am tăiat, le-am pus pe foc cu 2 linguri de amidon și le-am lăsat la rece. Am adăugat 400 de grame de mascarpone și toată compoziția de ciocolată. Punem și 100 de grame de zahăr pudră și lăsăm totul să se bată foarte bine. Scoatem crema, o punem într-un poș. Am tăiat blatul în 3. Am luat suc din compotul de vișine și am însiropat bine.
Adaug crema de ciocolată, după care fac o bordură cu poșul. Pun inserția de vișine. Adaug blat din nou și repet procedeul. Am îmbrăcat frumos tortul, după care am topit ciocolată cu puțin ulei de floarea-soarelui, după care am pus foarte multe fructe. Este un tort super bun. Uitați ce bine arată! Doamne, ce bun este! ”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.