Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”

Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”
Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta unei rulade perfecte pentru vară, cu mascarpone, zmeură și busuioc.

Roxana Blenche vine de fiecare dată în ajutorul iubitorilor de bucătărie cu rețete inedite pe care să le încercați chiar la voi acasă, fără să vă folosiți de foarte multe ingrediente. De această data a dezvăluit cum  realizează o ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, care pur și simplu strigă a vară și este perfectă pentru acest sezon în care fructele sunt proaspete.

Ingrediente aluat:

  • 3 ouă
  • 2 foi gelatină
  • 150 grame făină
  • 7 linguri zahăr
  • sare

Ingrediente cremă:

  • 500 grame mascarpone
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame frișcă lichidă
  • Ingrediente sirop:
  • 100 grame zahăr
  • 200 ml apă

Ingrediente dulceață zmeură:

  • 200 grame zmeură
  • 100 grame zahăr
  • 5 grame busuioc
  • Zmeură proaspără și busuioc proaspăt pentru decor

Cum realizează Roxana Blenche aluatul pentru ruladă

Citește și: Rețeta de tort cu pere a Roxanei Blenche: „Am pus peste tort al doilea strat de cremă și am pus niște brizbrizuri colorate, pe care copiii le adoră.”

Citește și: Parizer de casă, pregătit de chef Roxana Blenche! Gustul copilăriei în variantă sănătoasă: „Punem toată compoziția într-o sticlă tăiată și punem la rece pentru 12 ore.”

Roxana Blenche a început prin a dezvălui cum realizează aluatul pentru ruladă, dar începe cu dulceața între timp și lasă pe foc 200 grame  de zmeură și 100 grame de zahăr până când obține o dulceață.

Pentru aluat separă trei ouă, pune peste albușuri un praf de sare o, apoi încorporează șapte linguri de zahăr și făina treptat. Ulterior sunt adăugate foarte încet și galbenusurile în compoziție, apoi aceasta este pusă în două tăvi, împărțite în mod egal și date la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.  “Facem ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc. Este absolut senzațională și trebuie să încercați și voi.
Avem nevoie de două tăvi de silicon pe care le ungem cu unt, presărăm făină și tapetăm tava foarte bine. Între timp punem la hidratat două foi de gelatină în apă rece, iar într-un vas punem 200 grame de zmeură, 100 grame de zahăr la fiert, până se face ca o dulceață, și 5 grame de busuioc proaspăt. Lăsăm la rece. Separăm 3 ouă, peste albușurile de ou punem un praf de sare și începem să amestecăm și adăugăm treptat șapte linguri de zahăr.
Batem albușul foarte, foarte bine, trebuie să aveți răbdare. Adăugăm și galbenusurile în compoziție tot treptat, după care cernem 150 grame de făină. Încorporăm făina. În acest aluat nu se pune praf de copt pentru că la ruladă nu trebuie să fie foarte umflat. Adăugăm compoziția în cele două tăvi, împărțim în mod egal, uniformiza și dăm 180 de grade la cuptor, sus și jos, fără ventilație. Luăm tăvile și le punem în cuptor timp de 20-25 de minute.”,
a povestit Roxana Blenche.

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru ruladă

Crema este una delicioasă, iar pentru ea avem nevoie de mascarpone și zahăr, amestecate foarte bine, iar separat este adăugată frișca lichidă rece pe care o bate cu ajutorul mixerului. După ce a ajuns la consistența de care avem nevoie, incorporează frișca în crema de mascarpone, iar tot ce ne rămâne de făcut este să facem rulada. Însiropează blaturile foarte bine înainte, iar pentru decor se folosește de zmeură proaspătă și busuioc.  “Între timp ne apucăm și de cremă. Avem nevoie de 500 g de mascarpone, 150 g de zahăr și batem totul foarte bine. Într-un vas separat punem 100 ml de frișcă lichidă rece pe care o batem cu ajutorul mixerului. După ce am bătut frișca, încorporăm frișca în cremă de mascarpone cu zahăr. Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit! Scoatem blatul afară din formă cu ajutorul unui cuțit, rulăm blatul în hârtie de copt precum o ruladă și îl lăsăm să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, desfacem ușor fără să se rupă și începem să-l însiropăm. Am făcut un sirop din apă cu zahăr, 100 grame de zahăr, 200 ml de apă. Între timp avem și dulceață de zmeură cu busuioc, ungem blatul foarte bine și punem și crema de mascarpone cu frișcă. Întindem pe toată suprafața, adăugăm și bucăți de zmeură proaspete. Rulăm, ai facem niște modele deasupra pe ruladă, punem cu ajutorul poșului, dăugăm zmeură, busuioc, presărăm zahăr pudră, iar rulada noastră este gata.”, a mai spus Roxana Blenche.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile! Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească!”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mesajul pe care l-a transmis Dan Negru românilor care au dat buzna în mall-uri, în a doua zi de Crăciun: „Ieslea din grajdul lui Iisus e tot mai departe de noi.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies