Pastele cu sos bolognese, parmezan și busuioc se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc
Rețeta delicioasă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc este pentru 2 persoane
Citește și: Pizza cu mozzarella, roșii cherry și busuioc. Împarte cu prietenii tăi!
Ingrediente – Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc
- 200 g ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 200 g morcovi
- 100 g țelină rădăcină
- 100 ml ulei de măsline
- 900 g conopidă
- 800 g pasta de roșii
- 50 g pasta tomate
- busuioc uscat
- Sare
- piper după gust
- 500 g paste rigatoni
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro
Mod de preparare - Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să curățați ceapă, usturoiul, morcovii, dar și țelina și să le treceți pe toate printr-o mașină de tocat carne, ins ape partea cu găurile mai mici.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să deschideți și să ardeți buchețelele de conopidă, cu alte cuvinte, acestea se vor pune într-o oală de dimensiuni mai mari, cu apă clocotită și sare, pentru a se lasă până când încep să fiarbă, apoi se scot. Când s-a răcit complet, se toacă mai gros.
- Puneți toate ingredientele, cu excepția conopidei, dar și pastă de roșii, într-o oală de dimensiuni mai mari și încălziți la foc mic, până când legumele sunt fragede și fierte îndeajuns de mult. Adăugați conopidă și gătiți încă 5 minute, din momentul în care începe să fiarbă, până când aromele se topesc. Dacă mai trebuie să reumpleți sosul și să-i îmbunătățiți consistența, adăugați mai multă pastă de roșii, după preferințe.
- Paștele se fierb în apă cu sare, însă cu un minut mai puțin decât se recomandă pe ambalaj. După ce acestea au fiert, pune deoparte o parte din lichidul în care au fiert pastele. Adăugați în tigaie câteva linguri din apă în care au fiert pastele, iar după ce sosul s-a uniformizat, adăugați și pastele și gătiți pentru încă un minut.
- După acest interval de timp, rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Spaghete negre cu fructe de mare. Mai gustoase decât crezi!