Chef Joseph Hadad a venit în ajutorul iubitorilor gastronomiei cu o rețetă de macrou.
Chef Joseph Hadad reușește de fiecare dată să facă un adevărat spectacol în bucătărie, atunci când pregătește mâncăruri delicioase și împărtășește rezultatul final cu toți cei care îl urmăresc. Este iubit atât în cadrul emisiunilor TV în care participă, cât și pe platformele în care împărtășește, pas cu pas, mâncărurile sale, iar toți cei care își doresc să se bucure de o nouă rețetă, îi ascultă cu atenție sfaturile.
Cum pregătește chef Joseph Hadad macroul cu sos de lemongrass, soia și suc de portocale
De această dată, bucătarul a pregătit macrou cu sos de lemongrass, soia și suc de portocale și a dezvăluit ingredientele de care are nevoie pentru acest preparat. Procesul este simplu, deoarece peștele este prăjit și presărat cu sare, crestat pe ambele părți și ulterior scos pe farfurie. Ceapa se călește, se adaugă usturoiul și se călesc împreună până când se caramelizează, iar ulterior se toarnă sucul de portocale, soia, sucul de lămâie și frunzele de busuioc.
- “Macrou 3 buc medii de aprox. 230 g bucată (puteți înlocui cu păstrăv sau somon, dar să fie aceeași dimensiune)
- Ceapa eșalot 2 medii feliate fin
- Suc de lămâie 1 linguriță
- Busuioc 12-13 frunze
- Coaja de la 1/4 portocală
- Suc de portocale 200 ml
- Ghimbir tocat 1 lingura
- Lemongrass 1/4
- Ulei de susan 1 lingura
- Ulei de măsline 6 linguri+ 3 linguri
- Soia 4 linguri
- Usturoi 3-4 căței feliați
Proces:
- În cele 6 linguri de ulei de măsline prăjiți peștele presărat cu sare și încrestat pe ambele parți, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate apoi pe o farfurie.
- În cele 3 linguri de ulei de măsline puneți ceapa și gătiți 1 minut, apoi puneți usturoiul și gătiți până când se caramelizează. Între timp mai adăugați pe rând ghimbirul si coaja rasă de portocală, se caramelizează ceapa.
- Turnați apoi sucul de portocale, soia, sucul de lămâie, amestecați, puneți frunzele de busuioc, lemongrass și uleiul de susan. Amestecați din nou și gătiți 1 minut, apoi așezați peștele deasupra.
- Acoperiți și gătiți 10 minute, până când scade sosul și se îngroașă la foc mediu, pentru ca aromele să se combine. Serviți cald. Poftă bună!”, a povestit chef Joseph Hadad.