Invata sa faci clatite japoneze! Aceasta este cea mai simpla reteta!


Dorayaki reprezinta, de fapt, clatite japoneze, de regula umplute cu marmelada de fasole rosie.

 

Ingrediente
200 gr faina,
100 gr zahar,
3 oua,
5 gr praf de copt,
1 lingurita miere,
30 ml apa,
1 lingurita ulei.
Mod de preparare:
Pentru compozitie alegeti un bol adanc, care este perfect uscat.
Ouale, impreuna cu zaharul si mierea se vor bate cu ajutorul unui mixer de bucatarie sau al unui tel pana cand zaharul se dizolva si volumul compozitiei va creste semnificativ.
Se poate inlocui zaharul tos cu cel praf. Astfel, nu riscam sa ramana in compozitie cristale de zahar care nu s-au dizolvat. Daca zaharul nu este complet dizolvat, clatitele se vor lipi.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste amestecul de zahar si oua.
Compozitia obtinuta va fi usor mai densa decat aceea pentru clatitele obisnuite. Pentru a subtia compozitia folosim apa rece.
Se incinge o tigaie antiaderenta si se toarna 1 lingurita de ulei. Se sterge apoi tigaia cu un servetel absorbant si, cu un polonic mic, se toarna compozitia de clatite, la fel ca pentru clatitele americane.
Cand incep sa faca bule, clatitele pot fi intoarse. Ele sunt gata cand ambele fete sunt maronii, iar marginea ramane deschisa la culoare.
Traditional,  clatitele japoneze se servesc cu marmelada Anko (marmelada din Azuki – fasole rosie). Puteti alege insa orice alta umplutura.
Sursa: Sursazilei.ro

Ingrediente

200 gr faina,
100 gr zahar,
3 oua,
5 gr praf de copt,
1 lingurita miere,
30 ml apa,
1 lingurita ulei.

Mod de preparare:


Pentru compozitie alegeti un bol adanc, care este perfect uscat.

Ouale, impreuna cu zaharul si mierea se vor bate cu ajutorul unui mixer de bucatarie sau al unui tel pana cand zaharul se dizolva si volumul compozitiei va creste semnificativ.

Se poate inlocui zaharul tos cu cel praf. Astfel, nu riscam sa ramana in compozitie cristale de zahar care nu s-au dizolvat. Daca zaharul nu este complet dizolvat, clatitele se vor lipi.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste amestecul de zahar si oua.

Compozitia obtinuta va fi usor mai densa decat aceea pentru clatitele obisnuite. Pentru a subtia compozitia folosim apa rece.

Se incinge o tigaie antiaderenta si se toarna 1 lingurita de ulei. Se sterge apoi tigaia cu un servetel absorbant si, cu un polonic mic, se toarna compozitia de clatite, la fel ca pentru clatitele americane.

Cand incep sa faca bule, clatitele pot fi intoarse. Ele sunt gata cand ambele fete sunt maronii, iar marginea ramane deschisa la culoare.

Traditional,  clatitele japoneze se servesc cu marmelada Anko (marmelada din Azuki – fasole rosie). Puteti alege insa orice alta umplutura.

Sursa: Sursazilei.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! 1.259 pacienți internați la ATI

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Bulgaria își închide granițele! Care sunt regulile impuse

Lori Ciobotaru, însărcinată pentru prima dată! Prima imagine cu burtica de gravidă! Felicitări!

Klaus Iohannis, despre restricțiile impuse: “Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Când se împodobește, de fapt, bradul! Mulți nu știu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri