Invata sa faci clatite japoneze! Aceasta este cea mai simpla reteta!


Invata sa faci clatite japoneze! Aceasta este cea mai simpla reteta!

Dorayaki reprezinta, de fapt, clatite japoneze, de regula umplute cu marmelada de fasole rosie.

 

Ingrediente
200 gr faina,
100 gr zahar,
3 oua,
5 gr praf de copt,
1 lingurita miere,
30 ml apa,
1 lingurita ulei.
Mod de preparare:
Pentru compozitie alegeti un bol adanc, care este perfect uscat.
Ouale, impreuna cu zaharul si mierea se vor bate cu ajutorul unui mixer de bucatarie sau al unui tel pana cand zaharul se dizolva si volumul compozitiei va creste semnificativ.
Se poate inlocui zaharul tos cu cel praf. Astfel, nu riscam sa ramana in compozitie cristale de zahar care nu s-au dizolvat. Daca zaharul nu este complet dizolvat, clatitele se vor lipi.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste amestecul de zahar si oua.
Compozitia obtinuta va fi usor mai densa decat aceea pentru clatitele obisnuite. Pentru a subtia compozitia folosim apa rece.
Se incinge o tigaie antiaderenta si se toarna 1 lingurita de ulei. Se sterge apoi tigaia cu un servetel absorbant si, cu un polonic mic, se toarna compozitia de clatite, la fel ca pentru clatitele americane.
Cand incep sa faca bule, clatitele pot fi intoarse. Ele sunt gata cand ambele fete sunt maronii, iar marginea ramane deschisa la culoare.
Traditional,  clatitele japoneze se servesc cu marmelada Anko (marmelada din Azuki – fasole rosie). Puteti alege insa orice alta umplutura.
Sursa: Sursazilei.ro

Ingrediente

200 gr faina,
100 gr zahar,
3 oua,
5 gr praf de copt,
1 lingurita miere,
30 ml apa,
1

lingurita ulei.

Mod de preparare:


Pentru compozitie alegeti un bol adanc, care este perfect uscat.

Ouale, impreuna cu zaharul si mierea se vor bate cu ajutorul unui mixer de bucatarie sau al unui tel pana cand zaharul se dizolva si volumul compozitiei va creste semnificativ.

Se poate inlocui zaharul tos cu cel praf. Astfel, nu riscam sa ramana in compozitie cristale de zahar care nu s-au dizolvat.
Daca zaharul nu este complet dizolvat, clatitele se vor lipi.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste amestecul de zahar si oua.

Compozitia obtinuta va fi usor mai densa decat aceea pentru clatitele obisnuite. Pentru a subtia compozitia folosim apa rece.

Se incinge o tigaie antiaderenta si se toarna 1 lingurita de ulei. Se sterge apoi tigaia cu un servetel absorbant si, cu un polonic mic, se toarna compozitia de clatite, la fel ca pentru clatitele americane.

Cand incep sa faca bule, clatitele pot fi intoarse. Ele sunt gata cand ambele fete sunt maronii, iar marginea ramane deschisa la culoare.

Traditional,  clatitele japoneze se servesc cu marmelada Anko (marmelada din Azuki – fasole rosie). Puteti alege insa orice alta umplutura.

Sursa: Sursazilei.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Care este și cum se prepară cea mai populară prăjitură din Bulgaria

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

Horoscop zilnic marți, 13 aprilie 2021! Află ce zodie face reamenajări în casă!

Mellina a cedat psihic și a plâns în hohote! "Gata! Mellina afară!"

Mădălina și George de la Puterea Dragostei s-au despărțit? Tânăra a postat un mesaj controversat!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri