Află în articolul de mai jos trucul inedit al bucătarilor pentru ca uleiul încins să nu sară prin bucătărie și să provoace accidente.
Atunci când se prăjesc carne sau ouă în ulei, de cele mai multe ori se întâmplă ca uleiul să sară. Uleiul încins este extrem de periculos pentru piele și poate cauza răni grave, însă există un truc extrem de simplu pentru a evita ca uleiul să sară în toate direcțiile.
Capacul așezat pe tigaie nu este suficient pentru a împiedica uleiul să sară în toată bucătăria și pe pielea celui care gătește.
Trebuie știut faptul că uleiul începe să sară atunci când intră în contact cu apă. De aceea, atunci când sunt puse în tigaie ouă, cartofi, carne crudă sau legume, acestea sunt umede și astfel uleiul începe să sară. Pentru a evita acest lucru, după ce se spală bine carnea, trebuie ștearsă bine cu șervețele de hârtie pentru a absorbi cât mai bine umiditatea.
Citește și: VIDEO Tartă de struguri, desertul de toamnă pregătit de Alina Laufer: “Atenție mare, gelatina nu se fierbe!”
De asemenea, nu este recomandat nici să pui carne direct de la frigider în uleiul încins.
Specialiștii în bucătărie au o metodă extrem de simplă pentru a evita accidentele în bucătărie. În primul rând, șterge bine cu șervețele de hârtie carnea și legumele pentru a elimina apa, încălzește tigaia treptat și abia apoi adaugă carnea și legumele. Nu aștepta până se încinge carnea ca să adaugi carnea și legumele.
Cât despre ouă, evită să le spargi în uleiul încins. După ce se încălzește uleiul, ia tava de pe foc și pune-o deoparte timp de câteva secunde și abia apoi așază ouăle cu grijă. În acest fel poți evita accidentele.
În plus, alege o tigaie adâncă pentru ca stropii să nu sară și să provoace accidente. De asemenea, poți apela la un capac anti-stropi. Cu ajutorul acestuia, aburul va ieși, însă uleiul nu se va supraîncălzi și nu va începe să sară.
Ce ulei se folosește pentru a prăji carnea
Nu prăji carne sau ouă la temperaturi înalte, ci mai degrabă o temperatură medie este potrivită pentru aceste preparate. De asemenea, și uleiul potrivit poate face diferența. Uleiul de floarea soarelui este mai stabil la prăjire și poate fi prăjit în siguranță.