Friptură de vită? Secretele pentru cea mai fragedă si suculentă carne dezvăluite de un mare chef


Friptură de vită? Secretele pentru cea mai fragedă si suculentă carne dezvăluite de un mare chef

Carnea de vită este destul de pretenţioasă şi mulţi dintre noi nu ştim cum să o alegem. Există câteva trucuri care fac diferenţa într-o o friptură tare ca piatra şi una suculentă.

Este foarte important să ştim ce fel de carne de vită să alegem.

„Carnea de vită este în general mai tare decât porcul şi de aceea trebuie să alegem antricot sau muşchiuleţ. Acestea sunt cele mai fragede bucăţi de carne de vită.

Antricotul este mai gras şi mai suculent, muşchiul este puţin mai sec, dar cu siguranţă fraged. Carnea de vită proaspătă are o culoare roşu închis.

În cazul antricotului trebuie să îl alegeţi pe cel care are cele mai multe firişoare albe de grăsime. Este cel mai bun.

La muşchiuleţ alegerea este simplă. Dacă vreţi să gătiţi vită şi să fie mai moale alegeţi viţelul deoarece este sigur carne mai tânără. Carnea de vacă poată să fie tare pentru că nu ştim câţi ani a avut animalul atunci când cumpărăm carne. Dacă puteţi cumpăra direct de la crescători şi cunoaşteţi sursa cu atât mai bine“, spune bucătarul Marian Codrin.

citeşte continuarea pe pagina următoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Conopidă murată în oţet, un adevărat deliciu pentru iarnă. Reţeta ştiută de puţine gospodine

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Zodiac CHINEZESC săptămânal 8-14 octombrie 2018. PRIMUL SFAT înţelept pe octombrie!

Reţeta prăjiturii Sfântului Fanurie (Fanuropita)

"Am văzut lumea iadului şi flăcările acelea". Mărturisirea cutremurătoare a românului care l-a întâlnit pe DUMNEZEU

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri