Focaccia cu măsline, roșii și busuioc se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți
Rețetă de focaccia cu măsline, roșii și busuioc
Rețeta delicioasă de focaccia cu măsline, roșii și busuioc, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de focaccia cu măsline, roșii și busuioc este de o oră și 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de focaccia cu măsline, roșii și busuioc este pentru 4 persoane
Ingrediente – focaccia cu măsline, roșii și busuioc
- 600 g de făină
- 350 ml de apă rece
- o lingură de sare de mare+ alte condimente dorite
- 2 linguri de zahăr tos
- 5 linguri de ulei de măsline
- o lingură de drojdie uscată
- 150 g de măsline negre feliate
- câteva roșii proaspete
- câteva frunze de busuioc proaspete
- o linguriță de oregano uscat
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare de mare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Clătite cu brânză și gem. Mai bune decât îți poți imagina!
Mod de preparare- focaccia cu măsline, roșii și busuioc
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de focaccia cu măsline, roșii și busuioc este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari în care veți adăuga făina, pe care ulterior o veți amesteca cu drojdia uscată iar odată ce veți mai amesteca și se va omogeniza veți adăuga și apă călduță, uleiul de măsline, sarea, dar și zahărul.
- Acest aluat elastic se va lăsa deoparte, timp de aproximativ 30 de minute, timp în care își va dubla volumul, exact așa cum ne dorim.
- Astfel încât, odată ce aluatul a crescut îndeajuns de mult, după acest interval de timp, îl vom întinde pe o suprafață plată pe care am presărat făină, și vom începe să-l întindem, astfel încât să obținem formă rotundă de focaccia. Ulterior, vom așeza aluatul pe o foaie de copt pe care am uns-o cu ulei de măsline iar ulterior, vom începe să adăugăm și condimentele pentru topping.
- În continuare, vom adăuga măslinele fără sâmburi, feliate, însă astfel încât acestea să intre în aluat, motiv pentru care le vom presa puțin cu degetele. Același lucru vom face și cu feliile de roșii, frunzele de busuioc, sarea de mare, dar și oregano. În continuare, vom lăsa focaccia să crească pentru încă 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom stropi focaccia cu puțin ulei de măsline, o vom așeza într-o tavă de cuptor potrivită, și o vom pune în cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și focaccia din tavă, vom aștepta să se mai răcească puțin, iar rețetă de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.