Cum faci friptura perfecta. Sfaturi practice pentru gospodine


Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, deci cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite.

Cum faci friptura perfecta Cum din meniurile de sarbatori nu lipsesc fripturile, iata 4 sfaturi practice care va vor fi de ajutor in pregatirea fripturii perfecte. 

Cum faci friptura perfecta: Incinge la maximum cuptorul

Friptura de la restaurant iese buna pentru ca folosesc tehnica sear-rosting, parjolire si coacere, cheia succesului fiind temperaturile ridicate, dar pentru un timp foarte scurt. Orice fel de carne poate fi gatita prin aceasta metoda, singurul dezavantaj este ca nu poti pleca nici o secunda de langa aragaz. Cum spuneam, temperaturile inalte sunt esentiale. Asadar, primul pas e sa incinzi cuptorul la temperatura maxima. Bine ar fi sa aprinzi focul inainte sa te apuci de treaba. 

Cum faci friptura perfecta: Pregateste carnea

Taie carnea  in bucati groase de 5-6-7 centrimetri si sterge-o foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop curat. O carne umeda nu va face o crusta aurie frumoasa. Condimenteaza feliile cu piper, cimbru, paprika etc., dar NU pune sare – sarea va extrage umiditate din carne, iar munca de uscare va fi in van. 

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cozonac nemtesc cu stafide - reteta simpla de Craciun

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

Gheorg o invata pe Teo sa faca fursecuri si tort - Incearca si tu reteta

Chec cu iaurt - reteta ieftina din ingrediente simple

Sarmale din carne de vita si porc - Cea mai buna reteta de Craciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 22 ianuarie 2021! O zodie face prea multe sacrificii pentru persoana iubită!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri