Ciolane de miel la cuptor în crustă, cu cartofi și verdețuri, rețeta pregătită de chef Orlando Zaharia. „Unde l-am pus, acolo îl lăsăm, deoarece trebuie să-i formăm o crustă.”
Diana Puiu17 aprilie 2025Actualizat: 17 aprilie 2025, 10:37
Ciolane de miel la cuptor în crustă, cu cartofi și verdețuri, rețeta pregătită de chef Orlando Zaharia. „Unde l-am pus, acolo îl lăsăm, deoarece trebuie să-i formăm o crustă.”
Chef Orlando Zaharia a explicat, pas cu pas, cum pregătește ciolanul de miel la cuptor.
Două zile ne mai despart până la sărbătoarea de Paște, iar iubitorii de carne de miel pot încerca acum rețeta inedită pe care chef Orlando Zaharia a dezvăluit-o pas cu pas. Acesta a prezentat cum sunt făcute ciolanele de miel în zeamă de varză la cuptor și care sunt toate ingredientele de care avem nevoie.
„ O rețetă cât se poate de simplă. Am aici niște zeamă de varză. E foarte simplu, nu facem absolut nimic la ciolanele asta de miel, deoarece zeama de varză are și sare, mărar, depinde cum a fost pusă varza la murat. Peste zeama de varză o să adăugăm niște vin.
Luăm ciolanele noastre, le băgăm aici, adăugăm foi de dafin, puține boabe de piper, punem și o ceapă și băgăm la cuptor. Luăm cartofi pe care i-am curățat și tăiat rondele. Adăugăm ulei de măsline, sare în tigaie, cartofi și punem aici. Am pregătit niște usturoi verde, frunzele mai ales. Ne-am dat seama că s-a gătit când din interior spre exterior își schimbă culoarea. La final, vin cu sare peste cartofi.
În momentul în care adaugi sare peste cartofi, se va elimina toată apa. Cel mai important, punem un capac. Oprim focul, iar aceștia sunt cartofii pe care vom servi cu ciolan.”, a spus chef Orlando Zaharia.
Cum pregătește chef Orlando Zaharia sosul pentru ciolanele de miel?
Bucătarul începe să pregătească cartofii, dar și sosul care va fi pus ulterior peste pulpă și cu care se va forma crusta la cuptor. Se folosește și de verdețurile de sezon pentru un preparat foarte simplu, dar extrem de delicios. „Mai avem de lucrat puțin la sosul care va însoți ciolanul. Luăm cățeii de usturoi, îi zdrobim, tocăm mărunt, adăugăm foarte puțin ulei și o felie de ceapă tocată.
Ceapă, usturoi, sare, piper și putem să oprim focul. Când vine primăvara, sunt înnebunit după leurdă, pătrunjel, mărar, ștevie, luăm toate astea și le punem în tigaie la călit. Stingem cu puțin vin, lăsăm să se evapore, punem totul pe centru să vedem cum se evaporă apa și aveam niște brânză tartinabilă. Oprim focul și amestecăm cu o lingură de brânză și stingem cu câteva picături de lămâie. Scoatem totul într-un bol.
Punem ulei într-o tigaie, iar cât tigaia este rece, punem mielul, acum putem să mai punem ulei. Nu ne grăbim. Unde l-am pus, acolo îl lăsăm, deoarece trebuie să-i formăm o crustă. Luăm compoziția, punem deasupra, senzație. Parmezan. Și băgăm la cuptor. Luăm cartofi, flori și a venit momentul mult așteptat. Uite cum este mele, crusta asta cu cartofiori.”, a mai spus bucătarul.
Ciolane de miel la cuptor în crustă, cu cartofi și verdețuri, rețeta pregătită de chef Orlando Zaharia. „Unde l-am pus, acolo îl lăsăm, deoarece trebuie să-i formăm o crustă.”
Diana Puiu17 aprilie 2025Actualizat: 17 aprilie 2025, 10:37