Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru un cozonac pufos, ca la bunica acasă? "Foarte important la cozonaci, în primul rând, este să crească!"

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru un cozonac pufos, ca la bunica acasă?
Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru un cozonac pufos, ca la bunica acasă? "Foarte important la cozonaci, în primul rând, este să crească!"

Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti un cozonac pentru Paște, extrem de pufos.

Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti un cozonac pufos, de Paște, rețetă pe care a postat-o pe contul său de TikTok.

Cozonac pufos, pregătit de Chef Ștefan Popescu

Citește și: Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru prepararea unui risotto clasic? "Mamă ce cremos e și ce bun e!"

Citește și: Chec cu măr și glazură de lămâie, desertul pregătit de chef Ștefan Popescu. “Este o rețetă foarte simplă, dar pe care copiii o adoră.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

“Mai e un pic și vine Paștele! Eu sunt deja pregătit, am ouăle fierte, dar mai e ceva foarte important, pe care vreau să-l fac, vreau să fac cozonaci! Foarte important la cozonaci, în primul rând, este să crească.(...) Vrem să ne iasă de Paște, cel mai tare cozonac. (…)

Cozonacii mei sunt gata! (…) Uite ce bine arată! Paște fericit! Cozonaci cu cât mai multă nucă, crescuți, gustoși!”, a menționat Chef Ștefan Popescu, pe contul său de TikTok. 

Ingrediente

Pentru aluat

Citește și: Lia este pusă la zid de băieții din „Casa Iubirii”. Incredibil ce acuzații îi sunt aduse concurentei: „Nu-mi vine să cred!”- kanald.ro

Citește și: Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi- stirilekanald.ro

  • 1 kg făină albă tip 000, cernută de 2 ori și pusă într-un bol încăpător
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 550 ml lapte integral, călduț, nu fierbinte
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenușuri de ou+ 1 ou întreg
  • 200 g unt (82% grăsime), topit și călduț
  • Coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță sare
  • 60 ml ulei, pentru frământat

Pentru umplutură

  • 450 g nucă măcinată
  • 150 g zahăr
  • 5 albușuri, de la ouăle separate pentru gălbenușuri
  • 1 linguriță esență de rom
  • 100 g rahat, tăiat cuburi mici
  • Un praf de sare

Mod de preparare

  1. Începem prin a cerne foarte bine făina, apoi într-o cană adăugăm puțin lapte călduț, în care vom rupe și drojdia proaspătă, amestecăm cu o linguriță și așteptăm să
    își facă efectul.
  2. Separăm albușurile de gălbenușurile de la ouă, o să avem nevoie și de unele și de altele, dar prima dată punem într-un bol mare gălbenușurile și un ou întreg pe care le amestecăm bine. Adăugăm apoi și zahărul, continuăm să amestecăm, iar când am obținut dublu volum în cantitate și o nuanță de galben deschis, turnăm și restul de lapte călduț, iar abia după ce l-am încorporat bine, amestecul de lapte și drojdie proaspătă, coaja rasă de lămâie și portocală, extractul de vanilie, un praf de sare și continuăm să amestecăm bine cu
    telul.
  3. Făina pe care am cernut-o o punem într-un bol de dimensiuni mai mari, în mijlocul căruia vom face loc pentru amestecul nostru de ingrediente, pregătit anterior și începem procesul de frământare în bol și îl continuăm pe o suprafață întinsă.
  4. După ce ne-am asigurat că am frământat destul, turnăm peste aluat și untul topit și îl încorporăm prin frământare. Așezăm apoi aluatul într-un bol de dimensiuni mai mari, tapetat cu făină, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut.
  5. În acest timp, ne ocupăm de prepararea umpluturii. Într-un bol mare, adăugăm albușurile pe care le-am separat de la cele 5 ouă și le batem bine spumă, cu un praf de sare. Când am obținut spuma dorită, adăugăm și zahărul, pe care îl încorporăm bine, alături de nuca măcinată, pudra de cacao și esența de rom, până obținem umplutura dorită.
  6. Ungem tăvile de cozonac cu unt, le tapetăm cu făină. Împărțim aluatul în 2 părți egale și apoi încă o dată, astfel încât să avem 2 cozonaci, împletiți. Întindem bine aluatul, așezăm umplutura peste și o întindem, deasupra punem și bucățele de rahat, împletim și am terminat.
  7. Așezăm cozonacii în tăvi, așteptăm să mai crească, apoi îi ungem deasupra cu un amestec de ou și lapte și presarăm puțin zahăr. Introducem la cuptor!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chec cu măr și glazură de lămâie, desertul pregătit de chef Ștefan Popescu. “Este o rețetă foarte simplă, dar pe care copiii o adoră.”

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies