Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește un chec delicios, cu glazură de lămâie.
Chef Ștefan Popescu, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, care jurizează un show culinar renumit, reușește întotdeauna să stârnească curiozitatea iubitorilor gastronomiei prin rețete inedite. Paginile de socializare sunt adevărate reviste culinare, asta pentru că indiferent de preferințe, vom putea găsi explicat în detaliu cum să ajungem la rezultatul dorit și ce trebuie să știm atunci când vine vorba de mâncăruri sau deserturi.
Cum pregătește chef Ștefan Popescu checul cu măr și glazură de lămâie?
De această dată, bucătarul a explicat rețeta unui chec cu măr și glazură de lămâie, o rețetă foarte simplă, așa că a menționat toate ingredientele necesare pentru chec, dar și cât de simplă este glazura de realizat. Bucătarul începe prin a bate untul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie și sare, apoi incorporează treptat ingredientele uscate și amestecă totul. Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu făină, vine cu feliile de măr, iar ulterior realizează glazura, pe care o toarnă în momentul în care checul este gata.
“Așa cum v-am promis, am revenit cu rețeta de chec cu măr și glazură de lămâie. Este o rețetă foarte, foarte simplă, dar pe care copiii o adoră.
Ingrediente:
- 100 g unt min 80% grăsime, moale
- 150 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 vârf de sare
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 mere curățate de coajă si cotor și tăiate feliuțe subțiri
- 1 lămâie bio
- Scorțișoară
- 2 lingurițe zahăr brun
Glazură:
- 70 g zahăr pudră
- 10 ml suc de lămâie
Metoda preparare:
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
"Batem untul cu zahărul, ouăle, coaja rasă de lămâie, 1 vârf de sare. Incorporăm treptat ingredientele uscate, cu ajutorul unei spatule (făina amestecată cu praful de copt). Turnăm compoziția într-o formă de chec tapetată cu unt și făină. Așezăm feliile de măr, pudrăm deasupra cu scorțișoară și zahăr brun. Se dă la cuptor 40 min la 165-170 grade."
Glazură:
"Se freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie și se ajustează până se obține consistență de smântână care curge. Când checul este gata, se lasă la răcit și se toarnă glazura de lămâie.”, a povestit chef Ștefan Popescu.