Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti o ciulama, ca la bunica acasă.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti o ciulama gustoasă, care cu siguranță va aduce aminte de gustul copilăriei, atunci când era gătită de bunici. Altfel spus, celebrul bucătar a ales ingredientele necesare, pe care cu siguranță le aveți deja în gospodărie, și s-a apucat de treabă în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok, acolo unde a și arătat pașii necesari pentru rezultatul cu mult gust, tradițional și gustos, servit alături de nelipsita mămăligă, pentru o combinație de neuitat.
Ciulama, pregătită de Chef Ștefan Popescu
Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 200 g smântână acră grasă
- 350 ml lapte
- ceapă albă
- usturoi
- ciuperci
- pătrunjel tocat mărunt
- 2 linguri făină albă
- sare și piper
Mod de preparare
- “Ciulama ca la bunica acasă. Avem nevoie de lapte, piept de pui, pătrunjel, smântână, făină, ciuperci, ceapă și usturoi și sare și piper.
- Haideți să începem cu ceapa, am tăiat-o pe lung și acum am tăiat subțire. Usturoi zdrobit așa cum îmi place mie. Pieptul de pui îl tai pe lung, acum îl tai cubulețe. Ciupercile le las un pic mai mari, nu le tai foarte mici.
- Îmi place să gătesc cu ulei de măsline, dar acum pun ulei de floarea-soarelui (n.r. în care adaugă puiul).
- Aici am făcut și mămăligă, mai are un pic.
- Adăugăm ciupercile și după ce s-au gătit și ele, le luăm de pe foc și le lăsăm deoparte.
- În tigaie punem usturoiul și ceapa, punem vreo 2 linguri de făină, lapte. Lăsați să fiarbă până începe să se îngroașe. Apoi adăugăm peste și puiul și ciupercile, iar după ce pun smântâna, o mai las 3-4-5 minute.
- La final pătrunjel deasupra, mămăliga e gata!”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pe contul său de TikTok.