Iată ce deserturi poți pune pe masa de Paște, bucurându-te de un gust delicios și un aspect care să stârnească curiozitatea.
Deserturile cu siguranță sunt vedetele de pe masa de Paște, iar acestea, în diferite forme, adună pe toți cei dragi în același loc. Dacă importante sunt mâncărurile, la fel de importante sunt și aceste bucurii dulci, iar dacă în momentul de față nu ai nicio idee cu ce ar trebui să pregătești, lasă-te inspirată de următoarele idei și pune-le în practică pentru tine și cei dragi.
Tort de morcovi
Citește și: 5 modalități de a petrece Paștele ieftin și semnificativ pentru tine și familie
Citește și: 6 tradiții de Paște pe care să le încerci cu copiii tăi
Acum este momentul să realizați cel mai bun tort de morcovi, iar pe cât este de gustos, pe atât este de ușor de pregătit.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Negresă pufoasă cu ouă de ciocolată
O variantă delicioasă și sănătoasă cu siguranță este și negresa de pe masa de Paște, cu o textura aerată, care să se topească în gură. Pentru a face aceste negrese, aveți nevoie de ingrediente simple, cum ar fi ouăle, zahărul de cocos, făină de nucă de cocos, ulei de cocos, unt de migdale, cacao și praf de copt.
Această variantă este una sănătoasă și perfectă pentru a o adăuga pe masă, iar deasupra puteți orna cu mici ouă de ciocolată, care să se topească în gură în momentul în care mușcați din ea. Amestecați ouăle, apoi zahărul de cocos, siropul de arțar, făină de nucă de cocos, uleiul de cocos, untul de migdale și pudră de cacao, iar la final praful de copt și sarea. Ouăle sunt adăugate ultimele, iar tot ce trebuie să faceți este să amestecați totul până obțineți o compoziție omogenă.Chec cu lămâie
Checul cu lămâie este un alt desert delicios, iar pentru a vă bucura de el, aveți nevoie de un amestec de făină de migdale și nucă de cocos pentru a elimina glutenul din alimentație. Este plin de coajă proaspătă de lămâie la fiecare mușcătură, iar pe lângă cele trei ingrediente, mai aveți nevoie de bicarbonat de sodiu, praf de copt, ouă, sirop de arțar, banane, ulei de cocos, pe care le amestecați până când obțineți compoziția unui chec.
Ouă de ciocolată umplute cu unt de arahide
Puteți realiza chiar și voi acasă ouă de ciocolată umplute cu cremă de arahide, iar pentru acest ingredient aveți nevoie de fulgi de ciocolată albă și neagră pe care îi topiți, de forme și de o lingură pe care să o puneți pe laterale, pentru a crea pereții oului. Lăsați să se întărească la frigider, iar ulterior îl scoateți și adăugați untul de arahide, iar deasupra veniți cu încă un strat pentru a închide oul și lăsați întreg desertul la frigider pentru cel puțin 15 minute înainte să fie consumat.
Clătite cu morcov și făină de năut
La această rețetă aveți nevoie de făină de năut ca bază, în cazul în care evitați făina obișnuită. Aveți nevoie, pe lângă asta, de zahăr de cocos sau sirop de arțar și praf de copt. Pentru gust, adăugați scorțișoară, ghimbir măcinat, morcov ras și stafide, iar la final, apă. Amestecați toate ingredientele până când aluatul este unul perfect pentru clătite, iar apoi le coaceți în mod normal în tigaie. Pe deasupra le puteți servi cu sirop de arțar sau unt de arahide, chiar și fructe, iar pentru un gust crocant, puteți să adăugați nuci, alune și iaurt de vanilie. Acestea sunt doar câteva rețete pe care le puteți pregăti și voi pentru masa de Paște și să vă bucurați de un gust inedit.