Chef Alexandru Sautner, trucuri pentru mâncarea sărată. Ce trebuie să facem atunci când adăugăm prea multă sare în mâncare? „Sunt multe secrete, deci nu aruncați mâncarea.”
Diana Puiu10 septembrie 2024Actualizat: 21 septembrie 2024, 01:30
Bucătarul a dezvăluit câteva secrete cu privire la mâncarea prea sărată.
Chef Alexandru Sautner, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari, cu apariții în show-uri culinare și activ pe rețelele de socializare, împarte de fiecare dată mici secrete din bucătărie, pentru toți iubitorii gastronomiei. De această dată, bucătarul a dezvăluit câteva mici trucuri pentru a scoate sarea din mâncare, atunci când, din greșeală, adăugăm prea multă. Acum nu trebuie să vă mai gândiți la aruncatul mâncării, ci să vă folosiți de câteva mici trucuri care vă pot ajuta în acest sens.
Spre exemplu, un cartof adăugat va atrage toată sarea, însă acesta trebuie să fie scos la final. “De foarte multe ori, la mine în bucătărie, să știți că le mai scapă sarea și când gust de acolo chiar este foarte sărată. Bine că ei: “chefule, că nu e sărată, că mie nu mi se pare”, știți cum este într-o bucătărie, cine a mai lucrat. Poate vouă nu vi întâmplă, dar mie mi se întâmplă.
Și atunci ce trebuie să facem? Să aruncăm mâncarea? Ar fi o posibilitate, însă nu o facem. Atunci există mici trucuri. Folosim, de exemplu, un cartof. Cartoful trage toată sarea. Lăsăm cartoful, după aceea îl scoatem afară.”, a spus chef Alexandru Sautner.
Chef Alexandru Sautner, trucuri pentru a scoate sarea din mâncare
O altă posibilitate ca sarea să fie absorbită din mâncare este să puneți morcov, fiind dulce, dar și acesta trebuie scos la final, iar atunci când vine vorba de un sos, putem să dublăm cantitatea ingredientelor.
Lămâia, de asemenea, taie din sare, dar și roșiile sunt de un real ajutor în această problemă. “O altă posibilitate e să punem morcov. Morcovul e dulce și iarăși trage foarte multă sare, dar, atenție, după trebuie să le scoatem. Putem, de exemplu, să dublăm cantitatea. Dacă facem un sos și ne-a ieșit prea sărat, mai punem ingrediente și îl dublăm. Atunci nu mai punem sare și putem să folosim, de exemplu, puțină lămâie.
Aciditatea tot timpul taie din sare. Putem să folosim mai multe condimente. Roșiile absorb foarte multă sare. Sunt multe secrete, deci nu aruncați mâncarea, încercați să folosiți una din ce v-am spus eu și o să vedeți că o să fie bine.”, a mai spus bucătarul.
Chef Alexandru Sautner, trucuri pentru mâncarea sărată. Ce trebuie să facem atunci când adăugăm prea multă sare în mâncare? „Sunt multe secrete, deci nu aruncați mâncarea.”
Diana Puiu10 septembrie 2024Actualizat: 21 septembrie 2024, 01:30