Cunoscutul bucătar a vorbit despre succesul în această industrie.
Chef Alexandru Sautner este activ în mediul online, acolo unde oferă diferite sfaturi și impresii cu privire la meseria sa.
Chef Alexandru Sautner, impresionat de gestul unor angajați
În cadrul unui video postat pe TikTok, bucătarul a vorbit despre cât de important este să ai alături angajați de calitate.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„ O interacțiune cu un angajat. De fapt, a fost cu mai mulți angajați. Când a fost perioada mea cea mai grea, în 1998, am avut angajați și din Turcia, din Africa, am avut și italieni. Eram și prieteni. Erau destul de sufletiști, însă exact la cine nu mă așteptam, cel din Turcia, care avea 4 copii, ăla din Africa avea iarăși familie în Africa. Au venit la mine la sfârșitul lunii și mi-au spus că ei nu vor salariu, cu toate că ei aveau greutăți, au venit la mine și mi-au spus că ei nu doresc salariu, dar bineînțeles că le-am dat salariile. Le cunoșteam situația, era greu pentru toată lumea, însă am fost foarte impresionați .”, a spus bucătarul.
@alexandrusautner My team is better than yours ❤️❤️❤️ #myteam #family #restaurant #horeca #chef #chefsautner #chefalex ♬ sunet original- Alexandru Sautner
Chef Alexandru Sautner explică ce trebuie să faci pentru ca restaurantul tău să reziste de-a lungul timpului
Cunoscutul bucătar a enumerat cele 3 greșeli care duc la închiderea restaurantelor în primii 5 ani.
„ 80% din restaurante se închid în primii 5 ani. Abia 20% din restaurantele care se deschid rezistă peste 5 ani.
În primul rând, nu înțelegi piața. Nu ai o linie, nu ai un profil al restaurantului. Vrei să pui câteva ceva dintr-un restaurant în care ai mâncat, te gândești ce ai mâncat la restaurantul x, ce ai mâncat la restaurantul y, vrei să le aduci și tu acolo. Deci nu ai o identitate.
Al doilea aspect nociv pentru restaurant, un meniu mult prea lung. Un meniu lung nu face altceva decât să bulverseze clientul. Un meniu lung înseamnă ingrediente multe, multe deșeuri, mult stres pentru bucătărie, mult stres pentru angajați. De aceea, un meniu mai scurt și schimbat mai des.
A treia greșeală pe care o faci când deschizi un restaurant este discrepanța între investiția în restaurant și investiția în forța de muncă. Degeaba ai un restaurant frumos dacă nu ai oamenii care trebuie. Nu uita, nu da salariile prea mici. Într-un restaurant nu este o goană după bani .”, a spus Alexandru Sautner.
@alexandrusautner Vrei să-ți deschizi un restaurant? 👉 Evită aceste trei greșeli importante: #greseli #restaurant #antreprenor #horeca #goodtoknow #chefalex #chefsautner ♬ sunet original- Alexandru Sautner